Zoeken
 
 

Voka en Syntra Vlaanderen gaan samen duaal leren verder uitrollen


Brussel, 12 juli 2017
Voka en het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming-Syntra Vlaanderen slaan de handen in elkaar om duaal leren via het ruime Voka-netwerk verder uit te rollen en te ondersteunen.

Voka-gedelegeerd bestuurder Hans Maertens en gedelegeerd bestuurder Bruno Tindemans sloten daartoe een samenwerkingsovereenkomst.

 

Onderwijs en werk    

Duaal leren is een verhaal van samenwerking tussen onderwijs en werk. Syntra Vlaanderen wil haar opdracht als regisseur voor de werkplek in duaal leren in samenwerking met partners uitbouwen en zo een ‘regie der regieën’ creëren. Als regisseur is het agentschap verantwoordelijk voor het aanbieden van kwaliteitsvolle en duurzame werkplekken. Het ruime Voka-netwerk is hiervoor een uitgelezen partner om dit mee vorm te geven. De samenwerking tussen Syntra Vlaanderen en Voka is een belangrijke stap in de richting van de realisatie van deze lokale regisseursrol.

 

Ondersteuning

De samenwerkingsovereenkomst bevestigt enerzijds de initiatieven die Voka reeds neemt binnen duaal leren en voorziet in een aantal bijkomende activiteiten zoals ondersteuning van de dienstverlening aan scholen, leerlingen en bedrijven die in een duaal traject stappen.

 

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka: ‘Duaal leren is voor Voka het belangrijkste onderwijsdossier van de Vlaamse regering. Daarom moeten we naast sensibilisering en communicatie ook een sterke lokale rol opnemen. Via proefprojecten hebben we in de verschillende Voka Kamers van Koophandel al heel wat ervaring opgedaan. Bovendien hebben we een projectvoorstel ingediend bij ESF om vanaf volgend schooljaar een dienstverlening rond duaal leren uit te werken. Hiermee kunnen we de basis leggen voor een begeleidingstraject voor bedrijven, scholen en leerlingen en ondersteunen we de kwalitatieve uitrol van duaal leren.’

 

Bruno Tindemans, gedelegeerd bestuurder Syntra Vlaanderen: ‘Met deze samenwerking geeft het agentschap vorm aan het samenwerkingsmodel waar wij voor staan in het strategische project duaal leren. Als we dit verhaal in heel Vlaanderen op de kaart willen zetten, kunnen wij dat alleen maar doen in goede samenwerking met betrokken partners. Dit is een win-win voor de diverse spelers in duaal leren.’

 

 

 

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Nog geen abonnement?

Met Vraag&Aanbod België kunt u: 

 

Vraag&Aanbod België
1. 

Scherp en gericht inkopen:
u vindt wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers

 2.

Eenvoudig op de hoogte blijven
van actuele ontwikkelingen, nieuwe producten en technieken binnen het industriële  midden- en kleinbedrijf.

      

Abonnement afsluiten

  

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief