Zoeken
 
 

Van Eetvelt verlaat Unizo


Brussel, 6 september 2017
Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt zal op 1 oktober Unizoo verlaten om ceo te worden van Febelfin en de BVB (Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen). Sinds 1 december 2004 is hij gedelegeerd bestuurder van Unizo. Voordien was hij gedelegeerd bestuurder van de bouwfederatie Bouwunie.

Na bijna 13 jaar aan het hoofd van Unizo ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging’, aldus Karel van Eetvelt. Die nieuwe uitdaging heeft hij gevonden in een sector die cruciaal is voor de Belgische economie, de kmo’s in het bijzonder, en die geconfronteerd wordt met fundamentele transformaties zoals een verregaande digitalisering. Maar ook een sector die terug meer aansluiting moet vinden bij haar belangrijkste stakeholders: de burgers en de ondernemers. En die erkenning moet krijgen voor de toegevoegde waarde die ze creëert voor de samenleving.

 

Belangen van ondernemers

 

Karel Van Eetvelt is heel dankbaar voor de kansen die hij bij Unizo gekregen heeft. ‘De belangen van ondernemers verdedigen heb ik altijd met vuur en overtuiging gedaan omdat ik zeer sterk geloof in hun belang voor de samenleving. Ook al ga ik elders aan de slag, dat belang zal ik steeds blijven erkennen en onderschrijven. Ook het verder uitbouwen van een organisatie als Unizo, samen met de 200 medewerkers en 3.000 vrijwilligers-bestuursleden heb ik altijd als een eer en voorrecht beschouwd. Ik zal al die mensen altijd in mijn hart blijven dragen en hoop velen ervan in de toekomst nog te mogen ontmoeten.’

 

Opvolging 

 

Op de Unizo-Raad van Bestuur van 6 september zal nationaal voorzitter Karl Verlinden de procedure voor de opvolging voorstellen, zoals bepaald in de statuten en het huishoudelijk reglement. Die voorziet een selectie op basis van een op te stellen profiel en een objectieve procedure ondersteund door een extern HR-expert. Op die basis en na een ruime raadpleging, doet de nationale voorzitter een voorstel aan de Raad van Bestuur. Tenslotte beslist de algemene ledenvergadering bij geheime stemming. Het is de bedoeling van de nationale voorzitter de procedure grondig maar zo kort als mogelijk te voeren.

Na 1 oktober wordt de directeur van de studiedienst, Johan Bortier, waarnemend gedelegeerd bestuurder. Hij zal Unizo vertegenwoordigen naar de buitenwereld. Jan Sap, directeur-generaal, blijft verantwoordelijk voor de interne organisatie. Beiden zullen de voorzitter bijstaan in de selectieprocedure.

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief