Zoeken
 
 

Informatieavond voor executives over potentieel van Biobased en Circulaire economie


Opglabbeek, 2 januari 2019
Hoe ontwikkel je een duurzame business case of een duurzaam beleid voor je organisatie in de transitie naar een biogebaseerde en circulaire economie? In dat verband is een interessante afspraak er een bij Veldeman Bedding in Opglabbeek op 23 januari. Daar organiseren POM Limburg en Universiteit Hasselt een Informatieavond omtrent het potentieel van de Biobased en Circulaire Economie in Limburg.

De uitnodiging past in het kader van de ontwikkeling van een uniek postgraduaat, door de onderzoeksgroep Milieueconomie van UHasselt, samen met 14 partners uit Vlaanderen en Nederland. Drie modules begeleiden de deelnemers (vooral executives, eigenaars en aandeelhouders) doorheen hun zoektocht naar een duurzame business case voor een biogebaseerde en circulaire economie. Het is onderdeel van het Interreg-project 'Grenzeloos Biobased Onderwijs' en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland en de provincies Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

 

Waar het op woensdag 23 januari, binnen een samenwerking met een spraakmakend bedrijf, om draait, is dat er is al veel gezegd en geschreven is over het einde van het lineaire model en de omschakeling naar een circulair model waarbij ook de biobased benadering van grondstoffen, productieprocessen, enzovoort... belangrijk is. Dé vraag die evenwel gesteld moet worden is waarom deze omschakeling nodig is? Hoe kan je jezelf hier op voorbereiden als onderneming en welke zakelijke mogelijkheden bieden de circulaire en biogebaseerde economie bij de combinatie van duurzaamheid en waardecreatie?

 

Programma  

18u - 18.30u: Ontvangst 

18;30u - 18.50u: Eric Pass - POM Limburg: ‘POM als transitieversneller van Limburgse maak- naar een circulaire economie' 

18.50u - 19.30u: Paul Schreurs - Veldeman Bedding - ‘De case Resleep: hoe nieuwe business en inkomsten kunnen ontstaan door circulair te denken' 

19.30u - 20u: Tom Kuppens - UHasselt - ‘Postgraduaat biobased en circulaire economie: op weg naar een duurzaam verdienmodel' 

20u-21u: Netwerkdrink  

 

Praktische info 

Deze avond vindt plaats bij Veldeman Bedding, Industrieweg Noord 1153 in 3660 Opglabbeek. De deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht (Inschrijven voor 16 januari). 

 

Inschrijven kan hier en meer info is te vinden op www.uhasselt.be/BC

Informatieavond voor executives over potentieel van Biobased en Circulaire economie '
Op 23 januari zal er een informatieavond zijn voor executives over het potentieel van Biobased en Circulaire economie
1/1
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief