Zoeken
 
 

Barco versnelt productcertificering voor Chinese markt


Kortrijk, 25 oktober 2017
Agoria-lidbedrijf Barco heeft als eerste Europees bedrijf toestemming gekregen om het proces voor het verkrijgen van de China Compulsory Certification (CCC) in eigen huis uit te voeren. Dankzij die mogelijkheid kan het bedrijf voortaan veel sneller nieuwe producten naar de Chinese markt brengen.

De meeste producten die naar China geëxporteerd worden, moeten aan nationale en internationale certificering voldoen alvorens ze vrij verhandeld kunnen worden binnen de interne markt van China. Een belangrijke verplichte certificering voor onder meer heel wat elektrische en elektronische apparaten (incl. audio- en video-apparatuur, IT-producten, enz.) is de China Compulsory Certification (CCC).

 

Het Belgische Product Validation Lab van Barco heeft sinds kort toestemming om het certificeringsproces voor het behalen van de CCC in eigen huis uit te voeren. Dat is uitzonderlijk, want het betreft een zeer veeleisende en strikt gecontroleerde procedure. Barco is bovendien het eerste Europees bedrijf en nog maar de tweede niet-Chinese onderneming die ze ‘in-house' mag uitvoeren.

 

'Deze autorisatie is voor ons erg belangrijk omdat we nu na het verkrijgen van de testverslagen rond productveiligheid en EMC-compatibiliteit, het CCC-certificeringsproces binnen de 4 weken zullen kunnen voltooien', aldus Tom Claeys, Certification Engineer bij Barco. Voordien kon dat proces gemakkelijk tot vier maanden in beslag nemen, vermits de te testen producten naar China moesten worden verscheept.

 

Barco's Product Validation Lab zal de CCC-certificeringen uitvoeren onder toezicht van het China Quality Certification Center (CQC) en de China Certification Group (CCG/CHEARI).

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief