Zoeken
 
 

TVH verwelkomt 23 scholieren op Zuiddag


Waregem, 19 oktober 2016
TVH neemt op 20 oktober voor de derde keer deel aan de Zuiddag. Maar liefst 23 scholieren gaan op diverse afdelingen van TVH aan de slag, waardoor de firma 1150 euro aan het goede doel kan schenken. Daarnaast komen ook twee Braziliaanse studenten langs voor een kort bezoek aan TVH.

Na twee geslaagde edities, schreef TVH zich dit jaar opnieuw in als gastbedrijf voor Zuiddag. In totaal solliciteerden 66 scholieren voor de beschikbare plaatsen in de verschillende afdelingen: logistiek, marketing, IT, verkoop, atelier, aankoop ... De vacatures op de IT-afdeling waren het meest geliefd. Uiteindelijk zullen er donderdag 23 scholieren, samen met een begeleider, een dagje meewerken bij TVH.

 

Brazilië 

‘Gezien het sociale engagement van TVH doet het bedrijf graag mee aan deze Zuiddag. TVH schenkt 50 euro per deelnemende student, wat resulteert in een totaalbedrag van 1150 euro", laat Céline Vanhoenacker, Internal Communications Advisor HR en coördinator van het project bij TVH, weten. Deze opbrengst schenkt Zuiddag dit jaar aan jongeren uit de favela van Jardim Gramacho in Brazilië, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. De participatie geeft TVH ook de perfecte gelegenheid om jongeren met de firma en het bedrijfsleven te laten kennis maken.

 

Twee Braziliaanse studenten uit probleemwijken, die opkomen voor de jongeren in hun buurt, verblijven momenteel bij gastgezinnen in Deerlijk en Waregem. Uit alle bedrijven die meedoen met Zuiddag koos de organisatie er enkele uit die deze studenten zullen bezoeken op 20 oktober. Bij TVH zal Andrea Correa Soares hen verwelkomen en kort rondleiden in het bedrijf. Andrea is zelf afkomstig uit Brazilië, woont al 14 jaar in België en werkt nu 8 jaar op de verkoopafdeling van TVH voor de regio Spanje & Portugal.

 

Zuiddag
Zuiddag is een organisatie die jongeren wereldwijd stimuleert om te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Tijdens de jaarlijkse campagne ‘Work for a change' ruilen scholieren uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar één dag de schoolbanken in om aan de slag te gaan bij een bedrijf. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject uit het Zuiden.

 

www.tvh.com

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief