Zoeken
 
 

100 miljoen euro voor investeringen Aperam


Luxemburg/Genk, 6 maart 2019
Aperam, de op vijf na grootste roestvaststaalproducent ter wereld, die beschikt over zes fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië, meldt dat de Europese Investeringsbank (EIB) 100 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor investeringen in het bedrijf. Naar verluidt gaat het grootste deel van de som naar de koudwalserij en de gloei- en beitslijn bij het Limburgse Aperam Genk.

Het geld is niet enkel bestemd voor Genk, maar gaat ook onder meer naar de fabrieken in Nord-Pas-de-Calais (Isbergues in Frankrijk) en Henegouwen (Châtelet). Bij Aperam werken bijna tienduizend mensen en de activiteiten zijn verdeeld over drie divisies: Stainless & Electrical Steel, Services & Solutions en Alloys & Specialties. Stainless & Electrical Steel houdt zich bezig met de productie van roestvast staal en is de grootste activiteit van het bedrijf. Bij Services & Solutions wordt het roestvaststaal verder bewerkt volgens specificaties van de klant.

 

Timoteo Di Maulo, CEO van Aperam: 'We zijn zeer verheugd door dit financieringscontract met aantrekkelijke financiële voorwaarden. De investering in Genk zal de transformatie van Aperam's zakendoen versterken met state-of-the-art moderne productielijnen, waarbij de meest recente technologie wordt gebruikt. Dit zal ons productengamma vergroten en de meest veeleisende toepassingen omvatten. Dit zal zowel de lead time en de flexibiliteit om te beantwoorden aan de vraag van de markt verbeteren, als de efficiëntie en competitiviteit op het vlak van kosten verhogen. Daarnaast zal het ook een grote invloed hebben op onze impact op de gezondheid, de veiligheid en het milieu. Parallel met ons streven naar duurzaamheid draagt deze financiering ook bij tot ons modernisatieplan van onze industriële tools in de fabrieken van Isbergues en Châtelet.' 


EIB vicepresident Ambroise Fayolle: 'De EIB is trots dat ze de aan de gang zijnde moderniseringen bij Aperam kan blijven ondersteunen, met investeringen in zowel België als Frankrijk. Innovatie, gekoppeld aan competitiviteit, vormt het beste antwoord op de uitdagingen waar de industrie momenteel mee moet afrekenen. Hiervoor kan men rekenen op de steun van de EIB.' 

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief