Zoeken
 
 

Blog Rolf Elling: 'Maak voor de jongsten'


Deventer (NL), 9 juli 2021
Auteur:
Rolf Elling
Tijdens bijeenkomsten binnen het brede speelveld in de maakindustrie, waar we als redactie bij aanwezig zijn, wordt met regelmaat het tekort aan vakmensen aangestipt. Het is een groeiend probleem binnen de industrie.

Een goede aanwas van werknemers in de maakindustrie is heel vaak lastig in te vullen door de ondernemers. En dit wordt niet ondervangen door simpelweg te robotiseren en te automatiseren. Dit zet te weinig zoden aan de dijk.

 

Het blijft een zaak om de jeugd te enthousiasmeren voor techniek, de maakindustrie en technische wetenschap. Er zijn legio initiatieven ontplooid en bedacht zoals het Vlaamse project MaakBib. Hiernaast zijn er natuurlijk de vele open deur dagen bij de bedrijven waar jongeren een goede indruk kunnen krijgen over het werken bij een maakbedrijf.

 

En er zullen zeker ook nog vele worden gelanceerd. Deze zullen ieder op zijn eigen wijze, iets bijdragen aan de tekorten.

 

Het is belangrijk om nu de jeugd aan te spreken om te kiezen voor een technische opleiding om ze straks te kunnen inzetten in de brede maakindustrie. Want we hebben de handjes nu en straks hard nodig. dat staat buiten kijf.

 

Ook MYbusinessmedia, uitgever van onder andere Vraag&Aanbod, wil de jeugd stimuleren en bewust maken van de fantastische banen in de maakindustrie. Dat doen we met T-Skills, een uitgave vol met fraaie voorbeelden van uitdagende functies.

 

Neem maar eens een kijkje op de website www.tskills.nl . Hier staan leuke voorbeelden op van enthousiaste jonge jongens en meiden die actief zijn in de maakindustrie.


Rolf Elling, hoofdredacteur


Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie


 

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief