Jozef Vandeput, stichter van Radson, overleden


Leuven, 11 april 2018
In Leuven is begin vorige week de Limburgse ondernemer Jozef Vandeput overleden. Vandeput werd 69 jaar en stond vooral bekend als een bijzonder gedreven ondernemer. Zo was de man niet enkel betrokken bij transportbedrijf TDL en Eurorent, maar stond hij ook mee aan de wieg van radiatorenfabrikant Radson.

Jozef Vandeput begon zijn carrière bij het familiebedrijf Metaalbouw Vandeput in Zonhoven. Deze onderneming bevond zich waar zich momenteel de plaatselijke vestiging van Hubo bevindt. Metaalbouw Vandeput was indertijd vooral een toeleverancier van de mijnbouw en het was ook in een steenkoolmijn dat de man zwaar gewond geraakte door een gekanteld voertuig. Dat belette hem niet om door de jaren heen diverse nieuwe bedrijven op te starten in uiteenlopende sectoren. Zo was hij in 1966 samen met zijn familieleden, één van de grondleggers van radiatorenfabrikant Radson.

 

Hij stond ook mee aan de start van Eurorent, het verhuurbedrijf dat vandaag door zijn dochter Valerie wordt uitgebaat. Hij was in 1980 ook de stichter van VNW Transport, dat twee jaar later werd omgevormd tot TDL. Deze transport- en logistieke dienstverlener, met zo'n 700 personeelsleden, is vandaag één van dé blikvangers van de Limburgse bedrijven. De onderneming wordt geleid door Yves Vandeput, de zoon van de overleden Jozef Vandeput.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be