Zoeken
 
 

Voka West-Vlaanderen zette jong ondernemerschap in de kijker


Zwevegem, 2 januari 2019
Net voor de kerstvakantie kwamen meer dan 150 West-Vlaamse ondernemers bijeen in Transfo in Zwevegem, waar ze terugblikten op 11 jaar Bryo, het netwerk van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen voor startende ondernemers. De kaap van 500 ‘Bryonisten’ vormde de aanleiding voor de viering. Dankzij het traject realiseerden al 7 op de 10 ‘Bryonisten’ hun ondernemersdroom en ontstonden 293 ondernemingen.

West-Vlaanderen doet het goed op het vlak van starters. Van alle ondernemingen die de jongste 5 jaar in West-Vlaanderen opstartten, bestaat 72,2% nog steeds. De West-Vlaamse regio is daarmee de beste leerling van de klas in Vlaanderen. In 2017 kende West-Vlaanderen een stijging met 6,22% in vergelijking met het aantal starters het jaar daarvoor en het doet het daarmee beter dan het nationale gemiddelde. 'Vandaag zijn startersplatformen misschien een evidentie, maar 11 jaar geleden was Voka West-Vlaanderen voorloper op dit gebied', stelt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. Intussen is Bryo, het traject voor startende ondernemers, uitgerold over heel Vlaanderen en blijft het aantal ondernemingen in de regio verder groeien.

 

Bryo steunt op drie pijlers: naast het groeipad op maat staan ook individuele coaching en toegang tot een netwerk van experts centraal. Door de jaren heen schaafde Voka West-Vlaanderen het aanbod continu bij. Dankzij StandUp (pre-starters met pril ondernemersidee ondersteunen bij het definiëren van hun businessmodel), StartUp (starters begeleiden in hun eerste ondernemersjaren) en ScaleUp (startups coachen om hun ambitie van 1 miljoen euro omzet waar te maken) vinden (pre-)starters bij Voka West-Vlaanderen een begeleiding op maat van hun ambitie en de groeifase waarin ze zich bevinden.  

 

500 x Bryo 

11 jaar en 500 Bryonisten later kwamen meer dan 150 West-Vlaamse ondernemers samen om jong ondernemerschap in de kijker te plaatsen. Daarnaast getuigden ook de 500ste Bryo-deelnemer Mogi Cyrex Security en de panelleden van de avond uitgebreid over de meerwaarde van het Bryo-netwerk. 'Mede dankzij Bryo slaagde ik erin mijn eigen onderneming op te richten. Door ervaringen uit te wisselen en advies op maat kon ik deze stap zetten', zegt Bram Van Peteghem, CEO van Labophar en deelnemer aan het panelgesprek. 'Een zaak starten heeft veel weg van een rollercoaster. Dankzij Bryo kunnen we terugvallen op een netwerk van gelijkgestemden, die weten hoe het voelt', vult Mathieu Huysman co-founder van MoGi Cyber Security en 500ste Bryo-deelnemer aan.  

 

Ook in 2019 zal Voka West-Vlaanderen verder inzetten op de begeleiding van startende ondernemers. 'Dankzij een groeipad op maat slagen we erin onze ondernemingen te laten excelleren. Startende ondernemingen dragen bij aan de welvaart en het welzijn van onze regio en helpen ons de ambitie waar te maken om tegen 2025 van West-Vlaanderen de regio te maken met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa,' besluit Bert Mons. 

 

www.voka.be   

print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Nog geen abonnement?

Met Vraag&Aanbod België kunt u: 

 

Vraag&Aanbod België
1. 

Scherp en gericht inkopen:
u vindt wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers

 2.

Eenvoudig op de hoogte blijven
van actuele ontwikkelingen, nieuwe producten en technieken binnen het industriële  midden- en kleinbedrijf.

      

Abonnement afsluiten

  

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief