Zoeken
 
 

Vier kandidaten genomineerd voor Kwinta Business Excellence Award


Antwerpen, 28 november 2018
Voor de Kwinta Business Excellence Award 2018 zijn vier kandidaten genomineerd. Wie de winnaar wordt, wordt morgen donderdag bekendgemaakt tijdens de uitreiking in BluePoint in Antwerpen. Via de Kwinta Business Excellence Award bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) elk jaar organisaties die business excellence realiseren door kwaliteit via innovatie en talent.

Voor de Kwinta Business Excellence Award 2018 zijn vier kandidaten genomineerd. Wie de winnaar wordt, wordt morgen donderdag bekendgemaakt tijdens de uitreiking in BluePoint in Antwerpen. Via de Kwinta Business Excellence Award bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) elk jaar organisaties die business excellence realiseren door kwaliteit via innovatie en talent.

 

De jury selecteerde de volgende vier namen: Bart Ceulemans (Continental Automotive Benelux), Luigi Neirynck, Wim De Molder en Joeri Staelens (CNH Industrial Belgium), Grim Sekeris (Indaver) en Steven Wathiong, Chris Derdelinckx en Chris Verhoelst (SABCA Limburg). 

 

Strategy map

Bart Ceulemans, quality manager bij Continental Automotive Benelux, werd genomineerd voor het bedenken van een strategy map en een kwaliteitscultuurinitiatief voor de plant in Mechelen, waar elektronische remsystemen voor de automobielindustrie worden geproduceerd. Het team van CNH Industrial Belgium kwam op zijn beurt op de proppen met een nieuw project dat vorig jaar in september startte en dat gebaseerd is op twee pijlers. Enerzijds is dat een managementstructuur waar iedereen toe bijdraagt en waardoor levering van kwaliteit gegarandeerd wordt. Anderzijds gaat het om procesinnovatie, waarbij het West-Vlaamse bedrijf samen met universiteiten en overheden op zoek is gegaan naar nieuwe technologieën om het product nog beter in de markt te zetten.

 

Het Limburgse Sabca uit Lummen maakt dan weer composietonderdelen voor de lucht- en ruimtevaart. Deze onderneming voert via het genomineerde team een transformatie uit waarbij de klantentevredenheid centraal wordt gezet. Productie wordt niet langer benaderd vanuit de verschillende afdelingen, maar door het creëren van teamwerk over de afdelingsgrenzen heen. Bij dit alles wordt sterk ingezet op training en coaching. Grim Sekeris van afvalverwerker Indaver in Willebroek werd dan weer geselecteerd voor een project waarin duurzaam efficiënt werken en klanten beter bedienen centraal staan. Daardoor daalde het aantal fouten drastisch en verbeterde de doorloopsnelheid van het proces enorm.  

 

Netwerk 200 bedrijven en organisaties 

Het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg is een netwerk van 200 bedrijven en organisaties die kwaliteit essentieel vinden om hun performantie te verbeteren. Het VCK reikt sinds 30 jaar de Kwinta Business Excellence Award uit. De jury bestaat uit voormalige winnaars zoals Jean-Paul Teyssen, ex-ceo van Carglass, en Katrien Cardoen, global quality manager van Ontex. 

print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Nog geen abonnement?

Met Vraag&Aanbod België kunt u: 

 

Vraag&Aanbod België
1. 

Scherp en gericht inkopen:
u vindt wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers

 2.

Eenvoudig op de hoogte blijven
van actuele ontwikkelingen, nieuwe producten en technieken binnen het industriële  midden- en kleinbedrijf.

      

Abonnement afsluiten

  

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief