Groeiende vraag naar plastic verpakkingen


Brussel, 28 april 2020
De algemene opinie over plastic is vaak negatief. Slecht voor het milieu, zoveel mogelijk afschaffen, etc. De plastic-industrie is inmiddels aan een tegenoffensief begonnen. De vraag naar plastic verpakkingen en plexiglas schermen is door de coronacrisis gestegen. Vooral door het oog op hygiƫne en gezondheid is er meer vraag naar plastic verpakkingen.
'Wij zien een stijging van tien à dertig procent', zegt Raf Ketelslegers van het Belgische bedrijf Impacked International in een interview met Gondola.

De vraag naar plastic stijgt en de brancheverenigingen ruiken nu hun kans en roepen de overheid op om bestaande verboden of beperkingen op het gebruik van plastic op te schorten. De branchevereniging EUPC heeft bijvoorbeeld de Europese Commissie verzocht om het verbod op het gebruik van wegwerpplastics in te trekken. De branchevereniging beargumenteert dat bij dit besluit geen rekening is gehouden met het thema hygiëne wat nu juist zo belangrijk is. De EU gaat echter niet mee in dat verhaal en houdt het verbod gehandhaafd.

In het VK is een verbod op wegwerpplastic tijdelijk uitgesteld. In de VS hebben enkele Staten volgens Persagentschap Bloomberg het verbod ingetrokken en wordt soms het gebruik van herbruikbare tassen ontmoedigd of soms zelfs verboden. Zo heeft Starbucks het gebruik van herbruikbare bekers afgeschaft met het oog op de hygiëne.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be