TENTE viert 40-jarig bestaan


Kruishoutem, 23 mei 2018
‘Better Mobility. Better Life.’ Zo luidt het bedrijfsmotto van TENTE. De Duitse wielenfabrikant met vestigingen in meer dan 20 landen ontwikkelt wielen en zwenkwielen voor intern transport, maar gaat veel verder dan dat.

'We kiezen ervoor om het wiel wél telkens opnieuw uit te vinden', zegt Claude Cardoen, managing director van TENTE Benelux. 'Dat doen we door mee te denken met onze klanten en onophoudelijk te innoveren. We streven naar de beste oplossingen inzake productiviteit, veiligheid, design, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.' Om dat engagement in de verf te zetten, lanceert TENTE een nagelnieuw merkverhaal, met bijbehorende branding. Van logistieke trolleys tot ziekenhuisbedden: als het moet rollen, heeft TENTE er een oplossing voor bedacht. Sommige zijn bestemd voor industriële toepassingen en moeten dus vooral duurzaam zijn, terwijl andere, zoals de wielen onder een ziekenhuisbed, in de eerste plaats veilig en soepel moeten zijn om het welzijn van patiënten en medisch personeel te garanderen.

 

'Wielen lijken vanzelfsprekende objecten, maar ze zijn onmisbaar in ons dagelijks leven', vertelt Cardoen. 'Ze zetten zaken in beweging, zorgen voor vooruitgang en verbeteren leef- en werkomgevingen. Daarom focussen we zo sterk op de gebruikers. Door de krachten te bundelen met fabrikanten, constructeurs en eindklanten proberen we hun leven zo veel mogelijk te vergemakkelijken. Of we daarin slagen, kunnen klanten zelf testen in ons Experience Center in Wermelskirchen. In elk geval: onze solution catalogue bevat verschillende getuigenissen van tevreden klanten.'

 

Scherpe merkbelofte

TENTE ontwikkelt al mobiliteitsoplossingen sinds 1923. Om het omvangrijke gamma aan wielen en zwenkwielen overzichtelijk te maken, bracht het bedrijf ze onder in vijf groepen die elk specifieke voordelen onder de aandacht brengen. 'Elektrisch aangedreven wielen voor trolleys verhogen bijvoorbeeld de productiviteit in magazijnen door pickingtijden in te korten', legt Cardoen uit. 'Soms is echter vooral de veiligheid belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan industriële werkplatformen die zowel makkelijk verplaatsbaar als stabiel moeten zijn. En in nog andere situaties is design dan weer de eerste bekommernis. Een goed voorbeeld zijn de infuusstandaarden in kinderziekenhuizen: wij zorgen voor wieltjes met een vrolijk ontwerp. Bovendien bieden we klanten en fabrikanten de mogelijkheid om hun eigen branding of productnamen aan te brengen op onze oplossingen.'


Op 16 mei bestond TENTE Benelux 40 jaar. 2018 is dus het uitgelezen jaar om met een opgefriste huisstijl uit de startblokken te schieten. Ook onderging de internationale website www.tente.com een grondige make-over. Dat TENTE in België-Luxemburg ambitieus is, blijkt ook uit de vestiging waarin het werkt: in 2015 opende TENTE Benelux een gloednieuw gebouw in Kruishoutem. Kort daarop fusioneerde TENTE België met de Nederlandse vestiging TENTE Wielen bv. Ook in de komende maanden en jaren staat er dus heel wat te gebeuren om de aanwezigheid van TENTE in de hele Benelux te versterken. 

 

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be