Europese commissie en Parlamentarium organiseren ‘Researchers’ night


Brussel, 12 september 2018
Meer weten over wetenschappelijk onderzoek en de activiteiten van wetenschappers? Zin om zelf onderzoek te doen? Dan is de ‘Researchers’ night’ op 25 en 26 september misschien iets voor jou. Dan immers organiseren de Europese Commissie en het Parlamentarium (Europees Parlement) dit evenement dat open staat voor iedereen die meer wil weten over wetenschap, de Europese instellingen en de invloed van de Europese integratie op ons dagelijkse leven.

Een eerste initiatief heet 'Science is wonder-ful!' en hiermee richt Europa de wetenschap vooral op het grote publiek en jongeren. Een tweede luik is getiteld ‘Ook voor scholen!' en is uiteraard vooral op scholen gericht. Bovendien zorgt de Europese Commissie voor busvervoer, zodat alle Belgische scholen kunnen deelnemen op 25 en 26 september.


De 'Researchers' night' vindt plaats in het Parlamentarium van 9.30u tot 19.30u en de hele dag door kan men terecht aan informatiestands en stands waar men zelf experimenten kan doen. Verder kan men onder meer praten met wetenschappers en zo meer te weten komen over hun professionele parcours.

 

Wedstrijd voor wetenschappers 

Voor ons het interessantste lijkt het ‘Falling Walls Lab - Marie Sk?odowska-Curie Actions'. Voor het tweede jaar op rij neemt een groep van 30 'MSCA fellows', die ondersteund worden door de Marie Sk?odowska-Curie Actions', deel aan het ‘Falling Walls Lab - Marie Sk?odowska-Curie Actions' op 25 september. Dit is een wedstrijd voor wetenschappers waarin de meest veelbelovende wetenschappelijke projecten en jonge onderzoekers onder de aandacht worden gebracht. Onderzoekers met een MSCA-beurs moeten op drie minuten tijd hun onderzoek hun onderzoek presenteren aan een gerenommeerde jury van vertegenwoordigers uit de wereld van de wetenschap en het bedrijfsleven. 


Finale in Berlijn 

De winnaar wordt uitgenodigd naar de 'Falling Walls Lab' finale in Berlijn in november 2018, waar 100 veelbelovende onderzoekers uit de hele wereld met elkaar de strijd aangaan bij het presenteren van hun onderzoeksproject. De drie winnaars van de finale in Berlijn worden onderscheiden met de titel 'jonge innovator van het jaar'.


De Researchers' night maakt deel uit van de Marie Sklodowska-Curie Acties, het programma van de Europese Commissie dat het grote publiek dichterbij de wetenschap brengt. De Europese Nacht van de onderzoekers, die elk jaar op de laatste vrijdag van september gelijktijdig wordt gehouden in bijna 30 landen en meer dan 340 steden, trekt meer dan één miljoen bezoekers.   

 
 
 
© Vraagenaanbod.be