Tien kanshebbers voor Agoriaprijs 2014


Brussel, 18 november 2014
Tot eind oktober konden studenten hun eindwerk indienen bij de vzw Scriptie om deel te nemen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Via de uitreiking van deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Zo bekroont Agoria elk jaar het beste technologische eindwerk met de zogeheten Agoriaprijs.

Zopas werd de 'longlist', de preselectie van kanshebbers, voor de Agoriaprijs 2014 bekendgemaakt. We telden dit jaar een recordaantal van 66 inzendingen. Agoria's experts Talent & Arbeidsmarkt maakten een eerste preselectie, die daarna werd voorgelegd aan de jury die is samengesteld met Agoria-leden Michel Van De Wiele (Marke), SAS Automotive (Gent), USG Engineering (Antwerpen), FBFC International (Dessel), Vinçotte (Vilvoorde) en SML (Genk). Dit zijn de tien kanshebbers:

 

 

Prijsuitreiking

Op 28 november worden de drie beste eindwerken bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar ontvangt een cheque van 500 euro en krijgt een opleiding Innovatiemanagement aan de Vlerick Business School aangeboden. De naam van de uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 18 december in de Concertstudio in Kortrijk. Vorig jaar ging de Agoriaprijs naar industrieel ingenieur Ken Vanherpen (Karel De Grote Hogeschool - Universiteit Antwerpen) die voertuigsensoren ontwikkelde om putten in de weg te detecteren in normale personenwagens.

Agoria nodigt alle lidbedrijven uit op de prijsuitreiking, een unieke kans om kennis te maken met het pas afgestudeerde toptalent van Vlaanderen.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be