Agoria tevreden met compensatie indirecte CO2-kosten


Brussel, 22 april 2014
Technologiefederatie Agoria is tevreden over de definitieve goedkeuring van de compensatie voor indirecte CO2-kosten uit elektriciteit. 'Dit is een cruciale verwezenlijking uit het competitiviteitspact van de Vlaamse regering', zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.
Deze maatregel kan voor heel wat elektro-intensieve industriële bedrijven leiden tot een vermindering van één derde van hun elektriciteitsfactuur. De Pril: 'Zo zal hun energiefactuur vergelijkbaar worden met die van hun concurrenten in de belangrijkste buurlanden.' Voor Agoria gaat het om de bedrijven uit de non-ferro sector, in Vlaanderen goed voor een rechtstreekse werkgelegenheid van meer dan 5500 jobs.

Met deze beslissing voert de Vlaamse regering een belangrijk luik uit van het Europese energie- en klimaatbeleid. Dat voorziet maatregelen om ervoor te zorgen dat internationaal actieve energie-intensieve bedrijven hun concurrentiekracht behouden ten opzichte van landen zonder klimaatbeleid. In andere Europese lidstaten zoals Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk was deze compensatieregeling al van kracht.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be