Late beslissers maken succes van FMB


Bad Salzuflen (DE), 17 november 2021
Beurzen kwamen de afgelopen maanden weer op gang, maar met de oplopende coronacijfers is er evenwel weer onzekerheid over deelname van zowel exposanten als bezoekers. De organisatie van toeleveranciersbeurs FMB, gehouden op 10 en 11 november, merkte dit ook.

Veel bedrijven zullen lang getwijfeld hebben over deelname aan de beurs vanwege corona, maar juist in de laatste paar weken voor de beurs kreeg de organisatie van veel exposanten nog verzoeken binnen om deel te nemen. Dit leidde uiteindelijk tot 416 exposanten verspreid over 328 stands.

Aan de bezoekerskant is het beeld vergelijkbaar, ook hier kwamen er op het laatste moment nog veel inschrijvingen binnen, veelal zelfs pas één dag voor de start van de beurs. Christian Enβle, hoofd van cluster FMB: 'Onder de gegeven omstandigheden konden we met 3.328 vakbezoekers een zeer bevredigend resultaat laten optekenen. We hebben steeds positieve feedback gekregen. De kwaliteit van de besprekingen stond op een hoog niveau. Het werd echt tijd dat machinebouwers en toeleveranciers een platform kregen voor persoonlijke uitwisseling en voor discussies over projecten, op een evenement met een regionale focus, maar met toonaangevende toeleveranciers in alle relevante gebieden van de waardeketen.

 

Het feit dat de economische vooruitzichten voor de machinebouwsector in NRW goed zijn, heeft zeker bijgedragen tot de positieve stemming op de beurs. Hans-Jürgen Alt, directeur van de VDMA NRW, presenteerde de nieuwste cijfers en prognoses tijdens de FMB-persconferentie: 'De omzet van dit jaar van 44,0 miljard euro zal naar verwachting die van het pre-crisisjaar 2019 (44,2 miljard euro) net evenaren. Voor 2022 verwachten wij een nominale omzetstijging van vijf procent tot 46,2 miljard.' En volgens Hans-Jürgen Alt wordt daarbij al rekening gehouden met de aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketens: 'De klassieke indicatoren zoals bezettingsgraad en orderportefeuilles wijzen op een nog hogere plus - maar wij zijn voorzichtig.' 

 

Tijdens de beurs in Bad Salzuflen kreeg het beursteam al vele boekingen voor de FMB 2022 binnen. Tegelijkertijd wordt er al gewerkt aan de gedetailleerde planning voor de FMB Zuid. Deze vindt plaats op 16 en 17 februari 2022 in Augsburg en zal het FMB-concept overbrengen naar de zuidelijke helft van Duitsland. Ook hier zijn de vooruitzichten positief: het aantal boekingen is hoog, veel exposanten in Bad Salzuflen hebben al besloten aan de beurs in Augsburg deel te nemen. 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be