Waterstof voor intern transport


Berchem, 4 februari 2020
VIL gaat de mogelijkheden van het gebruik van waterstof voor interne transportmiddelen onderzoeken in het nieuwe project Hydrolog. Door de uitwerking van een business model waarbij verschillende bedrijven beleverd worden door een mobiel waterstoftankstation, wil het project Hydrolog de transitie naar een kostenefficiënt gebruik van waterstof faciliteren.
Het project ‘Hydrolog ' neemt de mogelijkheden van waterstof voor interne transportmiddelen onder de loep. Veel bedrijven hebben echter te weinig materieel om een investering in een eigen waterstoftankstation te rechtvaardigen. Daarom gaat dit project uit van het gebruik van een mobiel waterstoftankstation, waarbij meerdere bedrijven investeren in een gemeenschappelijk tankstation dat verschillende bedrijven belevert. Een gezamenlijke investering, of door een aanbod in een service model, maakt schaalvergroting mogelijk en kunnen de kosten voor de deelnemende bedrijven worden verlaagd.

Het project heeft een looptijd van achttien maanden, er nemen vijftien bedrijven deel: Aertssen, Air Liquide, Antwerp Euroterminal (AET), Brussels Airport, Delhaize, DEME, Ecosource, Engie, Fluxys, Kalmar, Motrac, MPET, POM Limburg, PSA Antwerp en STILL. VIL werkt voor dit project samen met WaterstofNet.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be