Blog Rolf Elling: 'Beter, beter en weer live'


Deventer (NL), 10 juni 2021
Auteur:
Rolf Elling
Het gaat nu wel echt de goede kant op in de maakindustrie. Het Duitse VDW noemt het zelfs een ommekeer. En dat is goed nieuws zeker ook voor de Belgische maakindustrie. Want zoals u weet, doen we als maakindustrie veel zaken met Duitsland.

De vijf belangrijkste exportpartners van België zijn in chronologische volgorde Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De eerste vier vertegenwoordigen 50 procent van de totale Belgische export. Van alle Belgische export blijft 77,1 procent in Europa.

 

Hiernaast is er zicht op dat fysieke beurzen weer mogen worden gehouden. In België mag dit zelfs al vanaf 30 juli.

 

En dat is natuurlijk goed nieuws. Ook lijken we met zijn allen het online gebeuren een beetje moe. Dat is best wel jammer, maar ik kan mij er ook wel iets bij voorstellen. Want laten we eerlijk zijn, niets is mooier dan elkaar, de producten, de ontwikkelingen en allerlei innovaties live te ontmoeten en te aanschouwen. En er met elkaar over praten.

 

Mocht er toch nog een kink in de kabel komen - je weet het immers maar nooit - hebben we het virtuele nog achter de hand. Als second best zeg maar.

 

Vooralsnog ga ik daar maar even niet van uit, aangezien het de goede kant op gaat met de neerwaartse aantallen coronabesmettingen.

 

We zien elkaar wellicht op Machineering , de Belgische beursreferentie voor het slim en geavanceerd maken en ontwerpen van A tot Z, op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 september.

 

Machineering mag dus als eerste 'maakbeurs' de spits afbijten. Dit jaar dus nog. Plaats van handeling: Brussels Expo.


Rolf Elling, hoofdredacteur


Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie


 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be