Blog Rolf Elling: 'Het wordt hybride'


Deventer (NL), 21 mei 2021
Auteur:
Rolf Elling
Er wordt momenteel veel gesproken over de toekomst van evenementen en dan vooral de beurzen. Deze zullen in de toekomst hybride gaan worden. De fysieke beurzen komen echt wel terug. Een digitale beurs kan een fysiek evenementen niet zo maar eventjes vervangen.

 

Het digitale is een goed alternatief maar wordt toch gezien als een overbruggingsmodel. Maar deze hybride vorm blijft.

 

Zo stelt professor Cornelia Zanger heel nadrukkelijk dat virtueel niet de toekomst is van de beurs. ‘We missen allemaal de beursbeleving, het emotionele', aldus de hoogleraar die met haar vakgroep onderzoek doet naar de organisatie van grote evenementen.

 

Uit de vele discussies die ze afgelopen jaar met grote Duitse exposanten heeft gevoerd, blijkt dat lead generation lastig is met de virtuele beursconcepten. Hierin zijn fysieke beurzen niet te verslaan.

 

Dit geldt zeker bij complexe producten zoals werktuigmachines. Dan heeft de fysieke beurs de voorkeur, eventueel aangevuld met augmented reality tools. Bovendien geeft een fysieke beurs de exposanten de kans zich een beeld te vormen van zijn concurrentie, een niet te onderschatten meerwaarde van een echte beurs. Elkaar zien, spreken in de ogen kijken, het is waar we echt wel behoefte aan hebben.

 

Tja, het kan binnenkort weer, de fysieke beurs. Een heerlijk vooruitzicht. Tot die tijd moeten we het nog maar even doen met de virtuele opzet. Zoals Midden in de Maak, de virtuele beurs die wordt georganiseerd voor de maakindustrie in Nederland en België. Kijk maar eens op www.middenindemaak.nl .

 

Het wordt wat mij betreft een bijzonder fraaie nazomer voor de maakindustrie. 

 


Rolf Elling, hoofdredacteur


Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie


 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be