Blog Rolf Elling: 'Voor iedereen weer anders'


Deventer (NL), 9 september 2020
Auteur:
Rolf Elling
Geleidelijk aan komt het leven in de Belgische maakindustrie weer op gang. Voor het ene bedrijf een hele opluchting, voor een ander is er soms maar weinig veranderd. Maar er zijn ook bedrijven die het niet hebben gered. Voor deze bedrijven betekende de pandemie het einde, ondanks de financiƫle steun. Pijnlijk, maar helaas is er soms niet aan te ontkomen.
De verschillen zijn dus enorm groot. En dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Kijk alleen al naar de verschillende marktsegmenten die worden bediend. En hoe nu verder in deze bizarre periode van het coronavirus? Zet de tweede golf door en moet alles wederom op slot? Of komt er snel een vaccin zodat we het 'normale' leven weer kunnen oppakken? Ook hierover lopen de berichten nogal uiteen.

We moeten door, en zeker ook binnen de maakindustrie. En ik denk ook dat bedrijven en ondernemers elkaar een beetje moeten ondersteunen. maar dat lijkt mij niet meer dan logisch, samen sta je sterker in de strijd tegen deze pandemie.

Elkaar fysiek ontmoeten, is nu nog steeds even wat lastiger. Dit is ook een van de redenen dat we met Vraag&Aanbod een virtuele beurs gaan organiseren. Op www.middenindemaak.nl is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

In ieder geval een fraaie kans voor ondernemers in de maakindustrie om te laten zien waar ze mee bezig zijn en welke innovaties er op dit moment actueel zijn. Het is zeker de moeite waard. Op dit moment staat de teller op circa dertig bedrijven. Hieronder bijvoorbeeld ABB, Bystronic en Seco Tools.

Ik zou zeggen: neem snel een kijkje op www.middenindemaak.nl voor een eerste indruk. Op 15 september gaat de virtuele beurs van start en deze duurt tot 9 oktober.


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be