Blog Rolf Elling: 'Anderhalve meter'


Deventer (NL), 6 mei 2020
Auteur:
Rolf Elling
Het lijkt er op dat het straks de anderhalvemeterwereld en anderhalvermetereconomie gaat worden. Tenminste zo lang er geen vaccin tegen het coronavirus is, lijkt dit de meest waarschijnlijke oplossing. Het wordt er allemaal niet gezelliger op.
Toch verwacht ik dat de anderhalve meter binnen de maakindustrie wel is in te passen. Het zal in ieder geval de inzet van automatisering versnellen, zo denken velen. En dat zit er wel in.

Verder zijn er natuurlijk veel bedrijven die voortdurend bezig zijn om innovatieve oplossingen te bedenken of automatiseringssystemen nog slimmer en efficiënter te maken. En als je dit dan implementeert in de productieomgeving, heb je weer meer ruimte om aan de anderhalve meter afstand te voldoen.

Ook een optie is om in diverse shifts te gaan werken. Op deze manier, met de juiste invulling, kun je ervoor zorgen dat je met veel minder personeel aanwezig bent. Laat de medewerkers bijvoorbeeld werken van 6 tot 2 en van 2 tot 8. Dat is dan 8 en 6 uur waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd. Dus hebben de kmo's de beschikking over 14 productieve uren per dag en de medewerkers lopen elkaar niet in de weg.

Daar moet je als zaakvoerder toch blij van worden. Nu alleen nog even zorgen dat er voldoende in de orderportefeuilles zit. Wellicht zit er een bepaalde inhaalslag aan te komen. Het was immers toch een tijdje stil. En dat mag/moet nu maar eens over zijn.

Vanaf 4 mei is er weer bedrijvigheid bij de kmo's. En dat is natuurlijk prachtig en zorgt weer voor reuring in de diverse markten.

Ik word er in ieder geval weer wat vrolijker van. Maar doe mij een plezier en hou elkaar wel een beetje in de gaten.

En blijf gezond.


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be