Blog Rolf Elling: 'Giga impact voor iedereen'


Deventer (NL), 15 april 2020
Auteur:
Rolf Elling
Tja waar moet je het nu over hebben. Over de ontwikkelingen in de maakindustrie, of over andere aanpalende zaken die hierop betrekking hebben. Ik denk nu even van niet.
De focus ligt uiteraard volledig op hetgeen iedereen bezighoudt, de ontwikkelingen rondom het wereldwijde en zeer ingrijpende coronavirus.

Het heeft een gigantische impact. Op iedereen, niemand uitgezonderd. Laten we dit vooropstellen.

We hebben toch getracht om de impact van het coronavirus in de Belgische maakindustrie een beetje in beeld te brengen. Telefonisch uiteraard. Helaas is persoonlijk contact nog even uit den boze.

Het geeft in ieder geval een inzicht waaruit blijkt dat er ook binnen de maakindustrie en de bedrijvigheid enorme verschillen zitten. Bij het ene bedrijf zijn ze 'retedruk' terwijl een ander de opdrachten vrij snel ziet opdrogen. Het is sterk afhankelijk in welke markten de bedrijven zich begeven.

Het blijft evenwel een bizarre situatie, wereldwijd. Dat mag worden vastgesteld. En het is vooralsnog echt koffiedik kijken hoe dit allemaal gaat aflopen.

Vooralsnog proberen we onze lezers, de maakindustrie in België zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die er spelen. En aangezien vele werkvoorbereiders, salesmedewerkers, engineers en andere niet productiegebonden medewerkers thuis aan het werk zijn en dus geen fysieke uitgave van Vraag en Aanbod ontvangen, hebben we besloten om de krant ook, tijdelijk en gratis, digitaal te plaatsen. Hiermee kan iedereen zich op de hoogte stellen van alle informatie over de maakindustrie.

De recente uitgaven zijn hier te vinden.

Stay safe.

Rolf Elling, hoofdredacteur


Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be