Blog Rolf Elling: 'Is er nog wel leuk nieuws'


Deventer (NL), 25 maart 2020
Auteur:
Rolf Elling
Het coronavirus houdt de wereld nogal heftig in zijn greep. Vooral ouderen met ernstige onderliggende medische problemen, bezwijken aan dit virus. Heftig en betreurenswaardig uiteraard. Hoe dit gaat aflopen, durft niemand te voorspellen.
Kijkend naar de economie trekt dit ook diepe sporen. Wereldwijd zijn de beurzen fors gekelderd. Dit heeft ook weer zijn impact op de economie. En hoe zit het dan met de maakindustrie in ons land. Ook deze zal een tik mee krijgen, dat is onlosmakelijk verbonden aan alles wat er zich rondom het virus afspeelt. Bedrijven die bijvoorbeeld zaken doen met China, of er een vestiging hebben, worden het hardst geraakt. Bedrijven die moeten worden toegeleverd uit China, hebben ook een probleem. Ze zullen moeten zoeken naar alternatieven. En dit geeft dan weer kansen voor andere bedrijven.

Bij de nu lopende orders kun je als leverancier stellen dat het coronavirus voor jou onvoorzien(baar) was en dat je erdoor bent verrast. Afhankelijk van de omstandigheden en van het toepasselijke recht kun je voor de lopende orders een beroep doen op overmacht/force majeure. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de brancheorganisaties.

Het is in ieder geval zou dat we binnen de kmo's wel tegen een stootje kunnen en veel meer hobbels hebben overwonnen met zijn allen. Laten we er maar vanuit gaan, dat er snel weer leuk nieuws komt.


Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 
 
 
© Vraagenaanbod.be