Blog Rolf Elling:'Alles op maat en snel'


Deventer (NL), 13 november 2019
Auteur:
Rolf Elling
De Belgische maakindustrie gaat een mooie toekomst tegemoet. Dit stelt Dirk Torfs, CEO van Flanders Make. Hij staaft deze uitspraak met het feit dat de klanten meer en meer producten op maat willen en ze willen de producten zo snel mogelijk. Door de lange transittijd is aanlevering vanuit het Verre Oosten daarmee niet meer mogelijk.
Ook het prijsverschil kan met innovaties richting industrie 4.0 overbrugd worden, is zijn stellige overtuiging. Hierdoor kunnen producten beter gemaakt worden, effectiever en dus goedkoper. De prijsverschillen met producenten uit het Verre Oosten worden absoluut kleiner. En zo wordt de Belgische maakindustrie interessanter voor productie op maat.

Ik ga er in mee, omdat ik ook geloof dat alles rondom industrie 4.0 een dusdanige positieve impact heeft op de maakindustrie, dat de productie echt goedkoper kan en gaat worden. De maakindustrie moet dan wel meegaan met de ontwikkelingen binnen het industrie 4.0-speelveld. Maar daar ben ik niet zo bang voor, het hoort immers bij het ondernemerschap. Ondernemers weten over het algemeen wel hoe hiermee om te gaan.

Ook gezien allerlei ontwikkelingen bij de aan de maak gelieerde organisaties, bieden kmo's hulp en ondersteuning. Maak daar gebruik van zou ik zeggen, deze organisaties hebben een breed netwerk en weten op een bepaald ogenblik best wel waar de informatie dan wel technologische hoogstandjes vandaan komen.

Wat wel een puntje van aandacht  is, zijn de mondiale ontwikkelingen. Deze hebben zo zijn impact op de economie in Europa. Blijf ze volgen zou ik zeggen, zodat er adequaat op kan worden gereageerd, indien noodzakelijk.

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 
 
 
© Vraagenaanbod.be