Blog Rolf Elling: 'Wees uniek en scoor'


Deventer (NL), 21 oktober 2019
Auteur:
Rolf Elling
Het is wel een prettige gedachte als je iets unieks aan te bieden hebt. Dat merken we zo af en toe ook op de redactie van Vraag en Aanbod. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de bedrijfsreportages die we publiceren en de reacties die we hierop mogen ontvangen. Praktijkvoorbeelden spreken overigens altijd gelijkgestemde kmo'ers wel aan.
Lezen over soortgenoten schept indirect misschien ook wel een band. Bovendien geeft het inzicht in hoe het er bij andere bedrijven aan toe gaat. Het biedt ook aanknopingspunten die in het eigen bedrijf van toepassing kunnen zijn.

Maar goed, de reacties en vragen die we hierover ontvangen, maakten mij wel bewust van de waarde van de content die we aanbieden.

Wat voor een uitgave als Vraag en Aanbod geldt, geldt feitelijk ook voor kmo'ers.

Uniek zijn met een bepaald product op proces, het maakt je als ondernemer onderscheidend. Ook in de markt zal dit gaan rondzingen. En dan met een positieve klank. Zo van: bij dat bedrijf moet je zijn, ze hebben voor jou de oplossing. Maar voor het zover is, moet je dit als ondernemer ook breder in de markt bekend maken, ten minste dat helpt over het algemeen wel.

Bescheidenheid is op zich een goede eigenschap, maar in het belang van het ondernemerschap is het beter om bepaalde activiteiten juist te promoten.

Komt dat nu even mooi uit, we kunnen u hierbij ondersteunen. Niet alleen op papier - elke drie weken - maar ook via de nieuwsbrief, elke week en het internet - 24/7. Dat blijven we doen, wat mij betreft tot in de eeuwigheid.


Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 
 
 
© Vraagenaanbod.be