Blog Rolf Elling: 'Sociaal verkopen loont'


Deventer, 9 oktober 2019
Auteur:
Rolf
Het is al een aantal jaren geleden dat de meeste faxapparaten het kantoor hebben verlaten. Of misschien staan ze er nog wel, maar er komt niets meer op binnen. De fut is eruit zal ik maar zeggen.
Ik, en dat heeft natuurlijk te maken met mijn leeftijd, weet nog goed dat veel van het advertentiemateriaal voor Vraag en Aanbod via de fax werd doorgegeven. Dat ding stond bijna nooit stil. Nu is dat echt helemaal voltooid verleden tijd. De fax kan worden verschroot of naar het museum. Misschien is dit laatste wel het beste. Kunnen we nog eens gaan kijken.

Anno 2019 is het tijd voor social selling, oftewel verkopen via de sociale kanalen. Hierbij is Linkedin - wereldwijd met ruim 500 miljoen gebruikers - verreweg favoriet. Ik denk ook dat dit het meest zakelijke social-mediakanaal is. Twitter, Instagram en Facebook zijn meer ook voor allerlei andere (privé) aangelegenheden.

Toch zien we dat vooral Facebook ook veel door de bedrijven wordt gebruikt. Om dan de jeugd wat meer aan te spreken.

Maar Linkedin blijft bovenaan staan in het rijtje. Scoren met Linkedin, het kan en het moet. Digitalisering is immers niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dus ook niet binnen de maakindustrie.

Ondernemers moeten wel weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Om via de social media de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en nieuwe business kansen te creëren.

Weet u als kmo'er nu niet hoe dit aan te vliegen, kijk eens op internet naar eventuele workshops hierover. Deze zijn er te over, kijk maar eens welke er geschikt is voor het bedrijf.

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 
 
 
© Vraagenaanbod.be