Blog Rolf Elling: 'Belgische bieren'


Deventer (NL), 19 april 2019
Auteur:
Rolf Elling
De Belgische maakindustrie telt amper zevenduizend maakbedrijven. En dat is niet zo veel in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland. Daar staat de maakteller op rond de twintigduizend maakbedrijven. Maar desalniettemin zijn we als industrie in Belgiƫ heel interessant.

Dat geldt overigens niet alleen voor de Belgische kmo's, maar ook voor de Nederlandse maakindustrie. De export van beide landen naar elkaar toe ligt ook niet ver van elkaar af.

We hebben elkaar dus gewoon nodig. Dit blijkt ook uit de toenemende belangstelling voor onder andere de Belgische maakbeurs Machineering. Een kleine Technishow zeg maar. En deze wordt bewust gehouden in de oneven jaren, zo liet beursorganisator Karl D'Haveloose weten.

Ondanks dat deze beurs driedaagse niet de ruim 42 duizend bezoekers aantikt zoals Technishow en ESEF in 2018 - het aantal bezoekers lag op bijna 6.700 - blijkt uit de deelnemende maakbedrijven dat er best wat te halen valt. En ik moet zeggen dat de sfeer best oké was.

En dat lag niet alleen aan het Belgische bier. In ieder geval hebben we met Vraag en Aanbod leuke contacten gehad en aan onze stamtafel lekkere Belgische biertjes geschonken.

O, ja en we hebben op de redactie een nieuwe webredacteur, Jorine van Knippenberg. Deze 26-jarige gaat zich bezighouden met het maaknieuws op onze website en onze nieuwsbrieven, zowel voor BE als NL. Dus we zijn weer op volle oorlogssterkte. Laat het voorjaar maar komen.


Rolf Elling, hoofdredacteur

 

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 
 
 
© Vraagenaanbod.be