Bosforum beloond met Gouden Erepenning


Brussel, 6 februari 2019
Een delegatie van het Bosforum was op 30 januari te gast in het Vlaams Parlement. De organisatie, die diverse stakeholders uit de bos- en houtwereld groepeert, ontving er een Gouden Erepenning uit handen van de Voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans.

De erepenning werd toegekend aan vier natuur- en milieuorganisaties voor het zich langdurig en aanwijsbaar verdienstelijk gemaakt te hebben.


Doelstelling

Norbord, wereldwijd een grote producent van OSB-platen met een vestiging in Genk, is één van de partners in het Bosforum die vanuit de houtverwerkende industrie meewerkt aan de realisatie van de doelstelling om bos en bomen vanuit de marge naar het centrum van de beleidsvorming te brengen.

 

Bert Wierbos, vertgenwoordiger van Norbord in het Bosforum, zegt: 'De socio-economische waarde van bossen is bijzonder hoog. Een degelijk bosbeleid slaagt erin om ecologie en economie met elkaar te verbinden, in de wetenschap dat bossen een duurzame producent zijn van de meest klimaatvriendelijke grondstof op onze planeet.'

 

Bosbeleidswerven

Het Bosforum maakt momenteel werk van de realisatie van 11 bosbeleidswerven die beschreven staan in het document ‘Bos en Samenleving', waarin de toekomstvisie wordt beschreven. Zo wordt dit jaar de werf bos en gezondheid opgestart en wordt de werf bos en hout voorbereid.

 

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be