Vlaamse werkgevers willen investeren in STEM-opleidingen


Brussel, 14 november 2018
Een reeks Vlaamse werkgeversorganisaties komt met initiatieven om STEM-onderwijs (wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde) te stimuleren. Ze willen onder meer opleidingsinfrastructuur en materiaal ter beschikking stellen van leraren. Waar de financiering voor de plannen vandaan zal komen, ligt nog niet vast.

Agoria, Voka, Comeos, essenscia, Fedustria, Fevia en Confederatie Bouw stellen vast dat Vlaanderen nu nog Europese middelmaat is wat de uitstroom van studenten met een STEM-diploma betreft. Volgens de organisaties zal er een inhaalbeweging moeten worden ingezet om tegen 2030 bij de top aan te kunnen sluiten. Dit staat in een 'STEM-manifest' dat ze op maandag 12 november hebben voorgesteld.

 

Zelf bijdragen

De werkgevers willen daarvoor ook zelf hun steentje bijdragen. Zo beloven ze input over de 'industrie 4.0' voor een sensibilisering van ouders, leraren en CLB's rond studiekeuzebegeleiding. Maar de werkgevers willen ook met extra middelen over de brug komen. Ze zullen STEM-academies financieel of organisatorisch ondersteunen en opleidingsinfrastructuur voor leraren ter beschikking stellen of financieren. 

 

www.agoria.be  

 

 

 

 

 

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be