Nieuwe huisstijl en website voor Belgische verwarmingssector


Vilvoorde, 31 oktober 2018
ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in Belgiƫ, pakt uit met zowel een nieuwe huisstijl als een nieuwe website. Voor de vereniging, die in 1973 werd opgericht als vereniging van fabrikanten van verwarmingsketels, is dit meer dan zomaar een nieuw jasje aantrekken. De ingreep moet integendeel de concretisering van de belangrijke positie van deze organisatie vormen en van haar missie binnen de Belgische verwarmingsmarkt.

ATTB, dat momenteel ruim vijftig leden telt, zag na 1973 ook producenten en invoerders van hernieuwbare verwarmingssystemen toetreden, net als bedrijven die aanverwante producten en diensten aanbieden. En waar ATTB zich aanvankelijk vooral toelegde op het verzamelen van betrouwbare marktgegevens, groeide de associatie vandaag uit tot hét informatie- en vertegenwoordigingsplatform voor de hele verwarmingssector.


ATTB is momenteel goed voor meer dan 100 merken van producten en diensten. De organisatie is onderverdeeld in vijf secties die elk een eigen tab kregen op de homepage van de vernieuwde website www.attb.be. Sectie 1 verenigt de producenten en invoerders van thermische installaties, verwarmingsketels en branders op gas of stookolie, terwijl in sectie 2 de producenten, invoerders en bedrijven verenigd zijn die zorgen voor de service na verkoop en voor het onderhoud en de herstelling van alle soorten thermische installaties.

 

Naast deze twee secties, die al sinds 1996 bestaan, richtte ATTB in 1999 een derde sectie op: ‘systeemcomponenten en technische adviezen'. Dit is gericht op bedrijven die niet-warmteopwekkende materialen en toebehoren voor alle soorten thermische installaties, zoals schoorsteentechnieken, woningstations (heat interface units), meetapparatuur en hydraulica aanbieden.

 

Sinds 2007 traden naast producenten en invoerders van fossiele warmteopwekkende systemen ook leveranciers van hernieuwbare verwarmingssystemen toe. Leveranciers van warmtepompen, warmtekrachtkoppeling (wkk) en systemen op basis van biomassa vind je in sectie 4, die van systemen of onderdelen voor thermische zonne-energie zitten in sectie 5. In deze laatste sectie werd ook de associatie Belsolar geïntegreerd. 

 

Energie-efficiënt, duurzaam en innovatief 

ATTB houdt constant de vinger aan de pols van technologische evoluties in de verwarmingssector en van de steeds strengere energienormen bij nieuwbouw en renovatie. Dit om zo snel mogelijk nieuwe energie-efficiënte technieken te ontdekken en te promoten. Daarom werd het woordmerk in het nieuwe logo zo geconcipieerd dat het niet enkel innovatie, vooruitgang en technologie uitdrukt, maar ook een gevoel van duurzaamheid, veiligheid, kwaliteit en professionalisme oproept.


Vandaag tellen de ATTB-leden zo'n 2.000 medewerkers en realiseren ze samen een omzet van ongeveer 900 miljoen euro. Zij vertegenwoordigen 95% van de sector van verwarmingsketels, 85% van de branders, 85% van de geothermische warmtepompen, 80% van de lucht-waterwarmtepompen en 80% van de zonneboilers.

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be