Blog Rolf Elling: 'Voldoende roering in de markt'


Deventer (NL), 3 oktober 2018
Auteur:
Rolf Elling
Het najaar is traditiegetrouw het seizoen voor beurzen en evenementen. Dit geldt niet alleen voor de grotere beurzen als bijvoorbeeld de AMB en Euroblech in Duitsland, maar ook voor die in eigen land als ABISS en Prototyping. Maar ook diverse Nederlandse beurzen en evenementen staan in Belgiƫ in de belangstelling. Hierbij doel ik op de Kunststoffenbeurs, Precisiebeurs (beide in Veldhoven) en Metavak in Gorinchem. Op alle drie zien we diverse standhouders uit ons land, maar zeker ook bezoekers.

En daar blijft het niet bij. Ook veel bedrijven, producenten en machineleveranciers doen zo hun dingetje. Met open deur dagen, met presentaties en met eendaagse evenementen. Het is dus altijd lekker druk in dit jaargetijde. Goed voor de markt, goed voor de industriële bedrijven. Lekker roering in de markt. Maar is het als zaakvoerder, ondernemer wel allemaal bij te benen?

 

Stel dat je een allround bedrijf hebt, dan moet je vaak meer evenementen bezoeken om bij te blijven. Want daar draait het natuurlijk allemaal om, bijblijven. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die er spelen, de innovaties, de industriële automatisering, robotisering en noem het gehele scala aan de huidige en toekomstige aspecten en veranderingen in de productie maar op.  

 

Het is wel eens lastig denk ik om een goed overzicht te krijgen. Maar er is ondersteuning. Kijk naar alles wat er over wordt geschreven en gepubliceerd op het internet en kijk welke ondersteuning bedrijven en organisaties kunnen bieden. Eén aspect is hierbij wel van belang, houd de regie in eigen hand, blijf er bovenop zitten en kijk goed uit welke beslissingen er worden genomen. 

 

Rolf Elling, hoofdredacteur 

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.be
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie  

 
 
 
© Vraagenaanbod.be