Blog Rolf Elling: 'Goed is niet genoeg'


Deventer (NL), 5 september 2018
Auteur:
Rolf Elling
Alleen maar goed zijn, lijkt niet langer voldoende. In de wereld om ons heen wordt strategisch talentmanagement steeds belangrijker. De economische ontwikkelingen dwingen bedrijven veel meer om flexibiliteit en veerkracht in te bouwen in het menselijke kapitaal.

Talent is goed maar ambitie is beter. Pas als een medewerker zijn kwaliteiten ook daadwerkelijk inzet om het doel van de organisatie te bereiken, wordt zijn talent effectief. Daar is motivatie en ambitie voor nodig. 


Op de arbeidsmarkt is de wil van iemand om te werken relevanter dan het talent dat iemand heeft. Bedrijven moeten niet zozeer selecteren op kennis, ervaring, vaardigheden en kunde, maar meer op karakter. Daar zit de motivatie als motor van arbeidskracht. 


Talent bij medewerkers wordt pas ontdekt als de omgeving bij ze past. Ze moeten zich goed voelen, lekker in hun vel zitten, gemotiveerd zijn en er zin in hebben. Het betekent wel dat de ondernemer de talenten bij de medewerkers moet zien te ontdekken. En dat kan best nog wel eens lastig zijn. Ook geldt dit natuurlijk niet voor iedere medewerker, maar toch zijn er ook binnen uw organisatie diverse pareltjes, denk ik.


Het is belangrijk om als ondernemer de oren en ogen goed open te houden. Blijf in contact met de medewerkers, probeer te signaleren welke talenten er binnen de organisatie zijn, want ze zijn er ongetwijfeld, en doe er vervolgens ook wat mee. Het zal uiteindelijk zijn vruchten af gaan werpen. Meer tips, google even op talentmanagement en doe er uw voordeel mee, zou ik zeggen.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.be
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be