Wouter De Geest voorgedragen als nieuwe voorzitter VOKA én bestuurder bij Besix


Brussel, 1 augustus 2018
Op voordracht van voorzitter Paul Kumpen heeft het bestuurscomité van VOKA, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, beslist om Wouter De Geest, CEO van BASF Antwerpen, voor te dragen als nieuwe voorzitter van Voka. Deze voordracht zal op 10 september ter definitieve goedkeuring voorgelegd worden aan de Raad van Bestuur. Daarnaast raakte ook bekend dat De Geest onafhankelijk bestuurder wordt bij bouwgroep Besix, waar hij Luc Vandewalle opvolgt.

Het bestuurscomité van VOKA aanvaardde het voorstel van Kumpen met unanimiteit van stemmen. Volgens VOKA gaat het mandaat van Wouter De Geest, mits de goedkeuring door de Raad van Bestuur op 10 september, in vanaf 7 november 2018. 


"Met Wouter De Geest kiezen we voor een sterke ambassadeur van het Vlaamse bedrijfsleven," aldus Paul Kumpen. "Wouter heeft in het verleden bewezen dat hij als Captain of Industry een spreekbuis is voor onze ondernemingen. Ik ben bijzonder verheugd dat hij zijn jarenlange inzet ten dienste van dat bedrijfsleven wil verder zetten als VOKA-voorzitter. Met de verdere digitalisering, internationalisering en uitdagingen op onze arbeidsmarkt hebben we een sterke kapitein nodig. Ik ben ervan overtuigd dat de organisatie met Wouter De Geest in goede handen is." 


Opnieuw vier onafhankelijke leden 

Bij bouwgroep Besix neemt ondernemer De Geest een mandaat op als onafhankelijk bestuurder. Hiermee telt de raad van bestuur van Besix na het verstrijken van het mandaat van ex-ING-bankier Luc Vandewalle opnieuw vier onafhankelijke leden. De andere drie onafhankelijke bestuursleden zijn Philippe Vlerick (onder meer ondervoorzitter van KBC), Jean Stéphenne (ex-GSK) en Paddy Padmanathan, de CEO van de stroom- en watergroep ACWA Power International uit Saoedi-Arabië.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be