Valtech Group bouwt aan meer werkruimte


Menen, 18 juli 2018
Wegens chronisch plaatsgebrek is de Valtech Group, een 100% familiale groep met roots in Zuid-West Vlaanderen, die in België 13 bedrijven omvat, al enige tijd druk in de weer met bouwen en verbouwen. Zo verhuisde het onderdeel Adrem al een paar maanden geleden naar een eigen stekje aan de overkant van de straat (Krommebeekstraat 22) van het hoofdkwartier in Menen. Daar werd een bestaand woonhuis met atelier omgebouwd tot bureauruimte, aangevuld met een indrukwekkende vergaderzaal.

In het nieuwe gebouw wordt sterk ingezet op ergonomie. Aan de in hoogte verstelbare bureaus kan je ook rechtstaand werken en de interne vergaderzaal heeft een hoge statafel zodat een dynamische bespreking mogelijk is. Ook aan akoestiek en een aangename sfeer werd gedacht. 


Projectgeoriënteerde machinebouw 

Zaakvoerders Frank en Peter Vandeputte laten het hier evenwel niet bij. De Valtech Group, waarvan elk onderdeel gespecialiseerd is in een specifiek soort projectgeoriënteerde machinebouw, gaf ook de bedienden van Valvan & Gualchierani Baling Systems en Motus Handling een nieuwe plaats. Dit gebeurde na een totaalrenovatie met uitbreiding. 


Eén van de nieuwe vergaderruimten is geschikt voor 20 personen. Deze ruimte dient voor het frequente bezoek van Aziatische klanten, die graag met een delegatie komen overleggen. De flexibiliteit van die ruimte zorgt er ook voor dat er opleidingen kunnen in plaatsvinden. De lift verbetert de toegankelijkheid van het gebouw en de nieuwe lunchroom op de bovenste verdieping, met uitzicht op het omliggende groen, zorgt voor een ontspannen middagpauze. 


Ook bij Vaskon wordt er gewerkt aan de toekomst. Hier is men een werkplaats aan het bouwen die maar liefst drie keer meer montageruimte heeft in vergelijking met het bestaande atelier. Hierbij wordt de werkplaats verdeeld in een aantal projectzones. De binnenkomende onderdelen zullen meteen per project worden gegroepeerd in de juiste zone, waardoor de montage een pak efficiënter zal kunnen verlopen. De werkplaats heeft bovendien zicht op een groenzone waarlangs de Krommebeek passeert, wat voor een aangenamere setting zorgt voor de monteurs. Aansluitend werden er nieuwe bureaus ondergebracht in een bestaand gebouw. Door deze verschillende acties werd tevens ook het parkeerprobleem in de Krommebeekstraat gereduceerd. 


Dertigtal technische vacatures 

De groep geeft nog mee dat er diverse technische profielen worden gezocht. Het gaat in totaal om een dertigtal vacatures die men wil invullen.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be