Blog Rolf Elling: 'Van onderen en hup Rode Duivels'


Deventer, 4 juli 2018
Auteur:
Rolf Elling
Prachtig toch de resultaten van onze Rode Duivels, daar kunnen vele landen nog wat van leren. Verzorgd totaalvoetbal zo zou ik het willen omschrijven. En laten we wel zijn, de in theorie lastige landen zijn al uitgeschakeld.

En dan heb ik het niet over het Nederlands elftal, die hebben we niet gezien op het WK in Rusland, maar over vooral Duitsland. Wat een daverende sensatie was het verlies tegen Zuid-Korea. Die Mannschaft werd door de eigen pers finaal gefileerd. 


Nu hoeft dit voor mij ook niet, gezien de resultaten die ze in het verleden hebben behaald, maar toch mocht België telkens een ronde verder geraken, de Duitsers treffen ze in ieder geval niet. Evenals de Portugezen en Spanjaarden. Ben toch wel benieuwd wie er straks in de finale staan. De Rode Duivels, wat een fraaie overwinning op Japan, maken mijn inziens een goede kans. Ach ja ik weet het, het is ‘maar' voetbal. Er zijn voldoende belangrijkere issues in het leven. Maar toch blijft het leuk.


Maar kijken we even naar het onderwijs voor de technologische sector. Dat moet echt gaan veranderen. De digitalisering in de sector maakt dat er andere vaardigheden nodig zijn. Gelukkig maken de betrokken organisaties hier werk van. Absoluut noodzaak, gezien de druk op de arbeidsmarkt. Van onderen beginnen met het vernieuwen van het onderricht lijkt een voorwaarde naar de toekomst.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.be
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: ?www.facebook.com/venabelgie 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be