Jacques Vandermeiren hoofd van netwerk The Shift


Antwerpen, 30 mei 2018
Auteur:
Jan Hoffman
Jacques Vandermeiren wordt de nieuwe voorzitter van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift. De man die sinds begin 2017 CEO en voorzitter van het directiecomité is van het Havenbedrijf Antwerpen volgt Thomas Leysen op, die na drie jaar voorzitterschap de fakkel doorgeeft. Via The Shift wil Jacques Vandermeiren bedrijven, ngo’s, overheidsdiensten en onderwijsinstellingen stimuleren om samen een duurzamere maatschappij en economie uit te bouwen.

In 2015 smolten vier bestaande netwerken samen tot The Shift, het referentienetwerk voor duurzaamheid in België. De 53 jaar oude Vandermeiren was eerder CEO bij Elia en combineert dit met activiteiten in diverse andere is hij actief in verschillende organisaties. Zo is hij onder meer lid van de raad van bestuur van het digitaal dataplatform NxtPort, Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen en het Belgisch koffiehuis Vascobelo. Hij is ook medeoprichter van The Shift.

 

Over zijn ambitie als voorzitter van The Shift zegt Vandermeiren: 'Net als mijn voorganger wil ik bedrijven en organisaties uit de publieke en private sector aanmoedigen om samen aan een duurzame toekomst te bouwen. Samenwerking en dialoog zijn essentieel om een antwoord te bieden op mondiale en lokale uitdagingen die zich vandaag aftekenen zoals het klimaat, mobiliteit, migratie en sociale integratie.'

 
 
 
© Vraagenaanbod.be