AnSem overgenomen door Indiase Cyient


Leuven, 2 mei 2018
Auteur:
Jan Hoffman
AnSem, een 20 jaar oude spinoff van het Leuvense onderzoekscentrum Imec, wordt overgenomen door het Indiase bedrijf Cyient. Dat meldt zakenkrant De Tijd. AnSem ontwerpt gespecialiseerde chips in opdracht van klanten uit de hele wereld. Dit gaat van auto-, en vliegtuigfabrikanten tot makers van hoorapparaten.

Volgens het bedrijf zelf haalt het een jaaromzet van om en bij de 10 miljoen dollar, bij een operationele marge van ongeveer 20 procent. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. Volgens gegevens van de Balanscentrale telt het bedrijf zowat 40 werknemers in ons land.

 

Cyient Limited, met zetel in het Indiase Hyderabad, is een bedrijf dat een waaier aan technologische diensten levert aan grote bedrijven. Volgens een mededeling van dit bedrijf is het de bedoeling om van AnSem het expertisecentrum te maken voor de ontwikkeling van chips en sensoren. De nadruk ligt daarbij op de snelgroeiende markt voor digitale sensoren en het Internet of Things (IoT) voor toepassingen in de industrie, de autosector en de medische wereld. 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be