Blog Rolf Elling: 'Sneller en als een maatpak'


Deventer, 1 mei 2018
Het gaat steeds sneller in de maakindustrie. Ten minste als ik de grote spelers onder de machinebouwers mag geloven. En dat doe ik, zeker gezien de ontwikkelingen bij juist deze machinebouwers. Ze zetten de toon, ze bepalen de ontwikkelingen.

Miljoenen aan research en development worden gespendeerd om de machines te laten voldoen aan de nieuwste eisen. En zeker is ook dat klanten en hun behoeftes hierin worden meegenomen. Zo hebben bepaalde machineleveranciers testcases staan in de markt. Bedrijven, ondernemers die de piketpaaltjes slaan bepalend voor de toekomst, ze sparren met de engineers en leggen complexe vraagstukken bij hen neer. Hier moet dan een oplossing voor komen.

 

Terugkomend op de maakindustrie zie je dat toeleveranciers bijvoorbeeld steeds sneller aan de vraag van hun klanten kunnen en moeten voldoen. Dat kan. Of het nu gaat om fiberlasers, buigunits, of rotatiegieten, het maakt tegenwoordig niet meer uit. En enkelstuks, custommade. Als een maatpak. We worden er steeds beter in. En dan doel ik op de samenwerking tussen de makers en de gebruikers. Een ander bijkomend voordeel is dat de steeds slimmer wordende machines en (besturings)programma's er ook voor zorgen dat er uiteindelijk minder materialen worden gebruikt of nodig zijn om tot hetzelfde resultaat te komen. En dat is natuurlijk een prima zaak, ik omarm deze in ieder geval. 

 

Rolf Elling, hoofdredacteur 

 

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.be
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod
Youtube: www.youtube.com/vraagenaanbodtv  

 
 
 
© Vraagenaanbod.be