Blog Rolf Elling: Wees alert op de zaak


18 oktober 2017
Auteur:
Rolf Elling
Het ziet er allemaal bijzonder florissant uit in de maakindustrie. Je kunt er niet omheen. Overal is er volop werk en de ‘wachttijden' lopen op. En daar moeten de dames en heren binnen de kmo toch wel goed op bedacht zijn.

Het is natuurlijk een gevolg van de aantrekkende markten, maar wees wel voorzichtig met het afgeven van langere levertijden. De klanten hebben best wel even geduld en zullen vaak wel begrip tonen voor het wat later leveren. En zeker als het gaat om een klantenkring die al jaren opdrachten geeft.


Maar wees beducht voordat je er erg in hebt, gaan de (goede en trouwe) klanten toch maar eens een keer shoppen bij andere concullega-bedrijven.


En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Wees hierop voorbereid. Kijk in de organisatie eens hoe er slimmer en efficiënter kan worden gewerkt. Schakel desnoods een externe deskundige bij en laat haar of hem eens door het bedrijf lopen. De kans is aanwezig dat met enkele kleine wijzigingen in de organisatie het plotsklaps toch allemaal efficiënter wordt. En dat kan nu juist net even de levertijden een positieve boost geven.


Ik zou zeggen, gewoon doen.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com

Twitter: @venabelgie_Rolf

Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 
 
 
© Vraagenaanbod.be