Blog Rolf Elling: Wees zuinig op personeel


Deventer (NL), 5 juli 2017
Auteur:
Rolf Elling
We moeten oppassen dat we geen probleem krijgen met zijn allen. Of sterker nog, misschien hebben we hier al last van. Kijkend naar het aantal technische vacatures, zullen we hierop dringend moeten sturen.
Er is meer export en dit betekent meer jobs in eigen land maar ook in de exportmarkten. Vlaamse technologiebedrijven openden al meer dan 1.200 filialen in de wereld. En ook daar zijn jobs voor Vlamingen. Ook hier zitten bedrijven te springen om Vlaams talent. Het gaat nu al om een duizendtal jobs die voorhanden zijn. Een prachtige gelegenheid voor talenten om deze kans te grijpen en internationale ervaring op te doen. Maar dan moeten deze techneuten wel voorhanden zijn.

 

Vlaanderen telde eind april 201.762 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 11.314 of 5,3 procent minder dan een jaar eerder. Al 22 maanden lang, sinds augustus 2015, daalt de werkloosheid in Vlaanderen. Een goede ontwikkeling natuurlijk, maar goed technisch personeel ligt niet meer voor het oprapen.

 

En als kmo's nee moeten verkopen aan hun klanten omdat ze een tekort hebben aan personeel gaat het alleen maar bergafwaarts. In ieder geval moeten kmo's het huidige personeelsbestand op peil houden, laten we daar maar eens mee beginnen. Hierbij start het met het behouden van het huidige personeel. Geef ze ook de gelegenheid om opleidingen te volgen, door te groeien en zo waardevoller te worden voor uw bedrijf.

 

Het mes snijdt dan vaak aan twee kanten. De medeweker is in zijn nopjes dat hij in de gelegenheid wordt gesteld door te leren en daarmee zijn weg omhoog te vinden en als werkgever is de drang van de medewerker om te verkassen, behoorlijk minder.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

 

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com

Twitter: @venabelgie_Rolf

Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 
 
 
© Vraagenaanbod.be