Geniet net als 214 andere bedrijven van de kmo-groeisubsidie


7 juni 2017
De kmo-groeisubsidie bestaat één jaar. De kmo-groeisubsidie richt zich op bedrijven die een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten. Dat kan bijvoorbeeld een transformatie zijn van een bestaand business model, de uitrol van een nieuw innovatief product of een eerste stap naar het buitenland. Iets voor uw bedrijf?

Sinds de opstart hebben al 432 kmo's een aanvraag ingediend. Hiervan werden 214 dossiers positief bevonden, goed voor een totaal subsidiebedrag van €5.361.130,56.

De kmo-groeisubsidie richt zich op bedrijven die een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten. Dat kan bijvoorbeeld een transformatie zijn van een bestaand business model, de uitrol van een nieuw innovatief product of een eerste stap naar het buitenland. Om van dit kantelmoment een succes te maken, hebben bedrijven nood aan strategische kennis. 

 

Tot € 50.000 per jaar per kmo

De kmo-groeisubsidie laat kmo's zelf beslissen hoe ze deze strategische kennis in huis halen: door zelf een medewerker aan te werven, extern advies in te kopen of door een combinatie van de twee. Het steunplafond per advies of aanwerving bedraagt € 25.000. Per kalenderjaar kan per kmo tot € 50.000 subsidie worden bekomen. Van de 214 goedgekeurde dossiers, kozen 97 kmo's voor aanwerving, 57 voor consultancy en 60 zijn gecombineerde dossiers waarbij zowel steun voor interne als externe versterking werd toegekend. 

Vlaamse kmo's die aan de voorwaarden voldoen, dienen een vrij beknopt dossier in via het digitaal portaal www.kmo-groeisubsidie.be. Daarna wordt het groeitraject persoonlijk toegelicht tijdens een gesprek met de medewerkers van het Agentschap Innoveren & ondernemen. Elke aanvraag wordt beoordeeld op basis van vier criteria:

  • De kmo heeft een visie op duurzame economische groei;
  • De kmo staat voor een kantelmoment binnen huidige bedrijfsvoering;
  • De kmo beschikt over een doordacht stappenplan om de groei te realiseren;
  • De kmo heeft nood aan strategische kennis voor een succesvol groeitraject.

Na de aanvraag zal een snelle evaluatie volgen van het dossier. 
 
 
 
© Vraagenaanbod.be