Faillissementen in stijgende lijn


Brussel, 9 november 2016
In oktober van dit jaar waren er bijna 19 procent meer faillissementen dan in oktober vorig jaar, zo blijkt uit de jongste cijfers van informatiekantoor Graydon. Ook in september was er al een toename. Over de eerste tien maanden van dit jaar ligt het aantal faillissementen in Belgiƫ nog altijd 5 procent onder het niveau van 2015.
In oktober gingen in totaal 1.041 bedrijven failliet, 19 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. 'Toch blijft dit oktobercijfer onder de waarden die we tijdens de crisisjaren rapporteerden. Van 2011 tot en met 2014 noteerden we voor de oktobermaanden nog hogere waarden', luidt het bij Graydon.

De stijging in oktober deed zich voor in alle gewesten. Opmerkelijk is wel de situatie in Brussel, waar het aantal faillissementen vorige maand 66 procent hoger lag dan in oktober vorig jaar.

 

Meer faillissementen in Vlaanderen dan vorig jaar

Over de eerste tien maanden werden in alle gewesten samen 8.434 bedrijven failliet verklaard, vijf procent minder dan in 2015. Maar in Vlaanderen is er wel al een stijging (+1,4 procent) in vergelijking met 2015. Vooral Oost-Vlaanderen (+14 procent) en Antwerpen (+2,3 procent) noteren een toename, enkel in Limburg is er nog geen stijging te zien.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be