Unizo: 7 procent meer starters in eerste jaarhelft


Brussel, 13 september 2016
Van januari tot en met juli 2016 startten 29.502 Vlamingen een eigen zaak. Dat zijn er 7 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van Unizo in samenwerking met Graydon. De stijging zet zich in elk landsdeel door. Zo waren er in Wallonië 13.722 starters, ofwel 3,5 procent meer dan vorig jaar. Brussel telt 4,8 procent meer starters en klokt af op 6.994 starters.

 

Gouden jaar

‘We zien nu toch al een hele tijd dat meer mensen de stap naar een eigen zaak wagen. Dat is goed nieuws. Als die trend zich voortzet, dan stevenen we af op een gouden jaar wat betreft het aantal starters’, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Unizo benadrukt dat een goede ondersteuning van starters belangrijk blijft. Ze verwijst naar de grote administratieve rompslomp die nog te veel beginnende ondernemers afremt en de noodzaak van een blijvende goede toegang tot financiering.

 

Vlaanderen

In Vlaanderen zet de provincie Oost-Vlaanderen de sterkste prestatie neer. Het aantal starters stijgt er met 9,6 procent tot 6.648. Daarna volgt Limburg met een stijging van 9,1 procent. Antwerpen en Vlaams-Brabant kennen een stijging van respectievelijk 7,6 procent en 6,6 procent. West-Vlaanderen gaat helemaal tegen de trend in Vlaanderen met een stijging van 0,8 procent.

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be