Betafence neemt Hesco over


Gent, 13 juli 2016
De aquisitie van Hesco, leider en innovator in het ontwerpen en vervaardigen van snel ontvouwbare barrièresystemen, door Betafence, specialist in perimeter beveiliging, is goedgekeurd en op 7 juli afgerond.

De overname is goedgekeurd door de Commissie voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS). Deze overname onderstreept de strategie van Betafence voor hoogwaardige beveiliging en versnelt de autonome groei door de recente overname van SecureUSA en de overeenkomst voor intellectuele eigendomsrechten met Gibraltar US.

 

Afzonderlijke merken
Terwijl ze functioneren als afzonderlijke merken, zullen Hesco en Betafence er aan werken om hun productportfolio's uit te breiden en focussen hierbij meteen op innovatie en het leveren van beveiligingsoplossingen voor de wereldwijde bescherming van kritieke infrastructuur en mensen tegen de dreigingen van terrorisme en vandalisme.

 

Transactie
Michele Volpi, ceo van Betafence Group: ‘De reactie van de markt op de transactie is erg positief geweest en ik weet zeker dat Betafence Group met Hesco goed gepositioneerd is om de groei van zijn wereldwijde beveiligingsbusiness te versnellen. Michael Hughes, Hesco Group chief executive: ‘Er zijn talrijke kansen voor partnerschappen in onze hoofdmarkten en in deze eerste vier maanden van samenwerking heeft zich een duidelijke synergie tussen beide bedrijven ontwikkeld.'

 

www.betafence.be
www.hesco.com

 
 
 
© Vraagenaanbod.be