Paul Kumpen officieel nieuwe Voka-voorzitter


Brussel, 7 oktober 2015
Op maandag 5 oktober gaf Paul Kumpen, in aanwezigheid van ondernemers, toppolitici en eerste minister Charles Michel, zijn inaugurale rede als Voka-voorzitter. De bouwondernemer volgt Michel Delbaere op. De nieuwe Voka-voorzitter kijkt uit naar drie boeiende jaren. 'We willen nog dichter bij onze leden staan alsook de rol tegenover het middenveld blijven opnemen.'

Michel Delbaere nam met een sterke toespraak afscheid van zijn mandaat als Voka-voorzitter. Hij blikte terug op de belangrijke realisaties van Voka tijdens zijn voorzitterschap, met de belangrijke adviesrol tijdens de voorbije verkiezingen als orgelpunt. Daarnaast keek Delbaere ook vooruit naar wat er nog allemaal op de plank ligt. En dat zijn volgens hem vier belangrijke werven: meer mensen aan het werk, een efficiënte en effectieve sociale zekerheid, een groeibevorderende fiscaliteit en rechtszekere en democratische instituties.

 

Facts & figures, geen slogans

In zijn maiden speech als Voka-voorzitter beklemtoonde Paul Kumpen vooral dat de Voka 2.0-structuur naar nog meer nabijheid. 'Onze shareholders, jullie de ondernemers blijven topprioriteit', aldus Kumpen die op zijn beurt ook vooruit kijkt naar zijn mandaat. 'We zijn er in de voorbije jaren goed in geslaagd om onze besognes op tafel te leggen, zowel op federaal als op Vlaams niveau. Nu komt het er op aan te waken dat we verder gaan op de ingeslagen weg. We zullen dus oplossingsrichtingen en zelfs concrete oplossingen aanreiken. We zeggen niet alleen waar het naartoe moet, we zullen ook helpen om concreet de weg te vinden. Dat wil dus zeggen: we hebben nood aan een sterk kenniscentrum, dat intelligent werkt.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be