Belgische faillissementsgraad op laagste peil sinds uitbreken bankencrisis


Brussel, 4 februari 2015
Tijdens de maand januari zijn in Belgiƫ 916 bedrijven failliet gegaan. Dat betekent een daling met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon.
Door de faillissementen gingen de voorbije maand 1.763 arbeidsplaatsen verloren. Dat bekende een daling met 18,72 procent tegenover de maand januari vorig jaar. Graydon geeft toe dat het aantal faillissementen op het hoog niveau blijft, maar wijst er wel op dat de twee jaar voordien in januari nog gevoelig zwaardere cijfers dienden te worden opgetekend. Positief is volgens Graydon echter vooral dat voor de elfde maand op rij een verbetering kan worden geregistreerd tegenover dezelfde periodes de voorbije jaren.

 

Forse daling Vlaanderen

Er wordt aan toegevoegd dat de faillissementsgraad voor het eerst sinds het uitbreken van de financiële crisis onder de grens van 0,9 procent blijft. In Vlaanderen was er een daling met 23,19 procent tot 434 faillissementen, tegenover een daling met 9,74 procent tot 315 falingen in Wallonië. In Brussel was er een status-quo op 156 faillissementen.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be