Scherper worden in de zaak


Deventer (NL), 26 november 2014
Auteur:
Rolf Elling
Bij het gros van de maakbedrijven valt nog veel te ‘winnen'. Dat is tenminste mijn overtuiging en dan doel ik op financieel gewin.
Als redactie zien we genoeg, want we komen bij veel maakbedrijven over de vloer en hebben beroepshalve veel persoonlijke contacten. En in zijn algemeenheid kunnen bedrijven nog wel slimmer en leaner en dus goedkoper opereren. Ik zal dit met enkele voorbeelden verwoorden.

Zie dit overigens als mogelijkheden en tips om de bedrijfsvoering te verbeteren en niet als kritiek. Zo is het niet bedoeld.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de leveranciers die diverse benodigdheden bij u komen afleveren. Hoe vaak komt dit bedrijf: Is dit dagelijks, wekelijks of eens per veertien dagen? Valt hier niet wat te ‘winnen' door dit slimmer - lees minder vaak - te laten doen. Kijk eens naar uw buur-ondernemer, wellicht kan er gezamenlijk worden ingekocht, waardoor er een scherpere prijs kan worden bedongen. Hetzelfde geldt misschien wel voor de schoonmaak. Dit zou u ook eens samen met de buurman kunnen bekijken of dit niet financieel aantrekkelijker kan.

 

Kijk eens naar uw energierekening, zijn er binnen deze waarschijnlijk hoge kostenpost nog mogelijkheden om dit te reduceren. Waar brandt bijvoorbeeld onnodig het licht tijdens kantooruren. Eenvoudig aan te passen met het plaatsen van een sensor. Het zijn slechts enkele tips, maar mocht het u, dames en heren ondernemers, aanspreken, kan dit natuurlijk nog worden uitgebreid waarbij veel dieper in de organisatie wordt gekeken naar besparende mogelijkheden.

 

Daarin ben ik natuurlijk geen expert, maar er zijn mensen die er voor hebben doorgeleerd. Zij kunnen uw bedrijf van top tot teen doorlichten en waarschijnlijk tot nog veel meer besparende acties komen.

Er is wel een voorwaarde, u moet hiervoor wel open staan. Met andere woorden de bedrijfsgegevens moeten dan wel inzichtelijk worden voor degene die u hierin wil ondersteunen. Informeer er maar eens naar bij uw branche- of ondernemersorganisatie.

 

Baat het niet...

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com

Twitter: @venabelgie_rolf

Facebook: http://www.facebook.com/venabelgie

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be