Zoeken
 
 

Blog Rolf Elling: 'Langzaam de goede kant op'


Deventer (NL), 29 mei 2020
Auteur:
Rolf Elling
Het gaat weer een beetje de goede kant op in de Belgische maakindustrie. Dit mag worden geconcludeerd nadat de kmo's weer zijn gestart. Er werd gelijk al melding gemaakt van een productieniveau van driekwart ten opzicht van voor de coronacrisis. En dat is toch een fraaie en snelle start.
En ik moet zeggen dat dit mij niet tegenvalt. Uiteraard zaten veel bedrijven te popelen om weer (bijna) volop te gaan draaien. Dat geldt natuurlijk ook voor alle medewerkers. Na wekenlang thuis te hebben gewerkt of op het bedrijf op halve kracht te hebben gewerkt, is het wel eens weer prettig om alle collega's weer te zien. 

Hierbij is het belangrijk dat bedrijven elkaar ook wat gunnen. Met elkaar de schouders er onder en niet elkaar in de wielen fietsen. Blijf fair in het zakendoen zoals ook de oproep van de Vlaamse Ondernemers.

Toon in ieder geval een beetje begrip. Immers, voor het ene bedrijf is de afgelopen periode wellicht heftiger geweest dan voor het andere. Het helpt om elkaar juist nu te ondersteunen. Alleen samen, en niet tegen elkaar, komen we deze voor iedereen ingrijpende crisis te boven.

Hoe het coronavirus zich ook in de komende maanden ontwikkelt, de kmo's zullen het te boven komen. Maar laten we hopen dat het allemaal weer snel naar het normale toe gaat. Wellicht leven we dan in de anderhalvemetereconomie, maar hier is wel mee te leven.

En wellicht treffen we elkaar in hert najaar toch nog ergens op een beurs of event. Dat kan maar zo als de plannen van beursorganisator Easyfairs goedkeuring vinden. Zij willen in het najaar de anderhalvemeterbeurzen gaan houden. En dat zou toch een mooie start zijn voor de kmo's, om weer de activiteiten te tonen aan geïnteresseerden.

We houden u op de hoogte.


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/venabelgie

 

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief