Zoeken
 
 

Digitaal innovatiebedrijf Flow Pilots krijgt nieuwe CEO


Antwerpen, 27 februari 2019
Dewi Van De Vyver wordt de nieuwe CEO van Flow Pilots, expert in het begeleiden en uitvoeren van digitale innovatietrajecten. Het Antwerpse bedrijf zet complexe digitale projecten op voor klanten als Agfa, Axa, Soudal, Belfius en Sodexo. 'We willen nu een volgende groeifase inzetten, en bij nog meer bedrijven nog vroeger aan boord komen om succesvolle digitale transformaties te realiseren', zegt de nieuwe CEO.

Flow Pilots werd opgericht in 2011. Het bedrijf bouwt niet alleen digitale producten en diensten voor corporates, KMO's en scale-ups, het begeleidt hen ook bij alle fasen in het digitale transformatieproces: van concept, over MVP, tot marktklaar product. Flow Pilots is onder andere huisleverancier voor de mobile banking applicatie van Axa, ontwikkelde de app waarmee de Antwerpse gemeenteraadsleden stemmen en krijgt met de IoT-oplossing Flow Bikes (die fietskilometers meet en beloont) de schoolgaande jeugd massaal aan het fietsen.


Om een volgende groeifase in te zetten, voert Flow Pilots een wissel door aan het hoofd van het bedrijf. Dewi Van De Vyver, voordien COO en actief betrokken bij de opstart van het bedrijf, schuift door naar de positie van CEO. Ze vervangt Koen Pellegrims, die zich binnen Flow Pilots voluit op innovatie en business development zal storten.

 

Efficiënte digitale transformaties 

Flow Pilots wil bedrijven tijd en geld besparen door digitale transformatieprocessen van meet af aan mee vorm geven, benadrukt Van De Vyver. 'Ze pinnen zich vaak te vroeg vast op één oplossing, of kijken te eng naar het probleem en laten onvoldoende ruimte voor exploratie tijdens het ontwikkelingsproces. Zo krijgen we vaak de vraag: 'we willen een app', terwijl vanuit onze ervaring een andere oplossing misschien zinvoller is. We willen met Flow Pilots zo vroeg mogelijk in het proces betrokken zijn. Het is veel sneller en goedkoper om een product te bouwen dat van de eerste keer goed zit, dan een slecht concept voortdurend te moeten tweaken.' 


'Technologie is een middel, nooit een doel op zich. Flow Pilots zet volop in op vooruitstrevende technologieën. Maar of het nu om AI, AR, VR, IoT, chatbots of blockchain gaat, we springen daar altijd systematisch en pragmatisch mee om. Want een succesvolle digitale transformatie hangt niet af van innovatieve technologie. Je moet vooral loskomen van de analoge mindset, en leren denken vanuit de mogelijkheden van de digitale wereld.'

 

30-koppig team verder uitbreiden 

Bij Flow Pilots werken 30 mensen. Een van de belangrijkste opdrachten van de nieuwe CEO zal erin bestaan om het team de komende maanden verder uit te breiden, met onder andere iOS en Android ontwikkelaars, projectleiders en technical leads. Flow Pilots werd opgericht in 2011 en maakt sinds 2017 deel uit van de groep CipalSchaubroeck.  

print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Nog geen abonnement?

Met Vraag&Aanbod België kunt u: 

 

Vraag&Aanbod België
1. 

Scherp en gericht inkopen:
u vindt wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers

 2.

Eenvoudig op de hoogte blijven
van actuele ontwikkelingen, nieuwe producten en technieken binnen het industriële  midden- en kleinbedrijf.

      

Abonnement afsluiten

  

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu alvast aan voor de toekomstige e-mailnieuwsbrief.