Zoeken
 
 

Voka West-Vlaanderen herlanceert actie voor werkzoekenden: ‘Vous êtes les bienvenus’


Brussel, 5 september 2018
Kamer van Koophandel West-Vlaanderen stelt al langer vast dat de vijver met werkzoekenden in West-Vlaanderen stilaan helemaal leeggevist is. Bedrijven hebben steeds meer vacatures, maar krijgen die almaar moeilijker ingevuld. Daarom presenteert Voka West-Vlaanderen via de nieuwe website www.vouseteslesbienvenus.eu een tool om jobs bij West-Vlaamse bedrijven beter bekend te maken bij Waalse en Noord-Franse werkzoekenden.

'Het is algemeen gekend dat de arbeidsmarkt nergens zo nijpend is als in West-Vlaanderen', stelde Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen, tijdens de voorstelling bij Westvlees in Westrozebeke. 'Met slechts 1,4 kandidaten per vacature zijn de aanwervingsmogelijkheden van onze bedrijven beperkt. Het gemiddelde werkloosheidscijfer in West-Vlaanderen bedraagt 5,2%, maar in de provincie Henegouwen is dat 12,8%. We moeten er dus voor ijveren om deze werkzoekenden te sensibiliseren om de taalgrens over te steken en in West-Vlaanderen te komen werken.'

 

Herpositionering na 2012 

De website www.vouseteslesbienvenus.eu werd reeds in 2012 gelanceerd, maar werd nu volledig herwerkt en geherpositioneerd tot een Franstalig webplatform waarbij de voordelen van werken in West-Vlaanderen en de West-Vlaamse bedrijven centraal staan. Er is bewust gekozen om geen vacatures te publiceren, maar volop in te zetten op de troeven van de West-Vlaamse bedrijven: de nabijheid van West-Vlaanderen, de kenmerkende tweetaligheid van West-Vlamingen, de innoverende en internationaal georiënteerde bedrijven en de variëteit van profielen die gezocht worden. 


Met de lancering van de website 'vous êtes les bienvenus' wil Voka West-Vlaanderen inspelen op het akkoord dat de bevoegde Vlaamse en Waalse ministers van Werk (Philippe Muyters en Pierre-Yves Jeholet) ondertekenden op 5 februari 2018. Voka West-Vlaanderen stond mee aan de wieg van dit akkoord. Het heeft tot doel om de interregionale arbeidsmobiliteit van Waalse werkzoekenden naar Vlaamse bedrijven te versterken. De vernieuwde site werd voorgesteld bij Westvlees in Westrozebeke. 


Volgens Pierre-Yves Jeholet, viceminister-president van de Waalse regering en Waals minister van Economie, Industrie, Onderzoek, Innovatie, Digitalisering, Werk en Vorming, is de situatie in West-Vlaanderen een echte opportuniteit voor Waalse werkzoekenden: 'Opdat werkzoekenden het maximum aan kansen zouden kunnen grijpen, moet men de taalgrens durven oversteken. Het politieke akkoord van 5 februari vormt de start van een versterkte interregionale arbeidsmobiliteit.' 


Interregionale mobiliteit 

Voka West-Vlaanderen stelde ook nog dat het blij is dat de federale regering met haar recente 'Arbeidsdeal' van eind juli 2018 inspeelt op de interregionale mobiliteit. 'Als alle overheden samen hun steentje bijdragen om de interregionale mobiliteit te versterken, zal dit voor West-Vlaanderen zeker het verschil maken en ons helpen om de vele vacatures in te vullen', besloot Bert Mons. 

Voka West-Vlaanderen herlanceert actie voor werkzoekenden: ‘Vous êtes les bienvenus’ '
Vlnr: Jos Claeys (CEO Westvlees), Waals minister Pierre-Yves Jeholet, Bert Mons (algemeen directeur Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen) en Guy Piette (ondervoorzitter Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen)
1/1
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Nog geen abonnement?

Met Vraag&Aanbod België kunt u: 

 

Vraag&Aanbod België
1. 

Scherp en gericht inkopen:
u vindt wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers

 2.

Eenvoudig op de hoogte blijven
van actuele ontwikkelingen, nieuwe producten en technieken binnen het industriële  midden- en kleinbedrijf.

      

Abonnement afsluiten

  

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief